Stimulează-ți sistemul imunitar cu un suc proaspăt de morcovi și citrice À la More Juice Press !

Stilul de viață trepidant, stresul, poluarea aerului, obiceiurile alimentare proaste… toți acești factori laolaltă nu fac decât să ne slăbească sistemul imunitar și să producă foarte ușor apariția bolilor autoimune și virale. Însă, înainte de a întinde mâna spre raftul cu suplimente sintetice, am face bine să ne gândim la stimulenții sistemului imunitar pe care îi putem găsi deja, foarte ușor, în natură. Fructele, legumele și ierburile au un aport nutrițional extraordinar care poate face minuni pentru sănătatea noastră!

Secretul unui sistem imunitar sănătos este ceea ce noi numim, fără nicio urmă de ironie, „Elixirul sănătății“, altfel spus, sucul de morcovi și citrice proaspăt stors la care adăugăm câteva ingrediente magice.

Pentru prepararea sucului am ales 4 citrice savuroase: portocale, grapefruit, lămâie și ceva mai aparte, fructele kumquat, originare din Asia. Citricele sunt surse bogate și naturale de vitamine, potasiu și bioflavonoizi și cu puternice efecte antiinflamatoare. Pe lângă toate aceste beneficii, citricele sunt o alegere excelentă pentru detoxifierea organismului: lămâia, spre exemplu, este deosebit de eficientă în procesul de alcalinizare.

Morcovul, în schimb, este o rădăcinoasă bogată în vitamine, magneziu, potasiu și fosfor. Vitamina A și beta-carotenul pe care le găsim în morcovi sunt extrem de importante datorită efectelor anti-cancerigene și influenței lor pozitive asupra activității ficatului.

Ghimbirul și curcuma, 2 rădăcinoase „magice“ originare din Asia, contribuie la o stare optimă de sănătate prin faptul că stimulează efectele sucului nostru, conferindu-i o aromă exotică și un gust picant caracteristic. Efectele imunitare și anti-inflamatoare benefice sunt recunoscute în India de secole întregi, ele fiind folosite în multe scopuri, nu doar la gătit, ci și în tratamentele specifice medicinei antice Ayurveda.

Mai avem un ultim „ingredient“ esențial care va garanta extragerea numărului maxim de nutrienți din fructele și legumele dumneavoastră: aparatul Zepter cu presare la rece More Juice Press Frozen.  Sistemul de Extracție Inteligent (SEI) extrage sucul mai întâi prin compresie și apoi prin presarea delicată a ingredientelor pentru a garanta stoarcerea la maximum a sucului dumneavoastră, dar fără să afecteze nutrienții și enzimele conținute de acesta.

Spre deosebire de aparatele de stors convenționale, care folosesc cuțite la viteză mare, tehnologia de extracție lentă a aparatului More Juice Press nu produce căldură, motiv pentru care menține culorile vii și gustul bogat natural al legumelor și fructelor dumneavoastră, minimizând în același timp nivelul de oxidare și ajutând astfel ca sucurile să fie proaspete mai mult timp.

Ingrediente (pentru 2 persoane):

 • 2 portocale
 • 1 grapefruit
 • 4-5 kumquat
 • 1 lămâie
 • 8 morcovi baby
 • 2 cm rădăcină ghimbir proaspăt
 • 2 cm rădăcină curcuma proaspătă
 • 1 linguriță miere per pahar (opțional)

Mod de preparare:

 • Curățați citricele și rădăcinoasele de coajă și tocați-le în bucăți potrivite (cu excepția fructelor kumquat pe care le feliați după plac).
 • Adăugați ingredientele în aparatul More Juice Press, unul câte unul.
 • Adăugați câte o linguriță de miere în fiecare pahar (dacă doriți).
 • Amestecați și decorați cu feliile de kumquat.

Video aici 

Bucurați-vă de minunatele arome ale acestui suc formidabil!

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *