Sos de merișoare pentru preparate din carne

Acest sos ușor de făcut și plin de savoare se potrivește excepțional cu preparatele din carne servite în perioada sărbătorilor. Rețeta ce urmează este o rețetă de bază care poate fi adaptată după preferința fiecăruia. În loc de suc de portocale puteți să folosiți suc de grapefruit sau, pentru un aspect festiv, puteți să adăugați o stea de anason sau cuișoare.

Totul depinde de voi!

Mai mult, este un sos pe care îl puteți pregăti cu câteva zile înainte de a-l servi, căci mulțumită sistemului de vidare VacSy puteți conserva resturile de mâncare cu până la 2 săptămâni!

INGREDIENTE

  • 300g merișoare proaspete/congelate
  • 2 linguri miere (cu vârf)
  • sucul de la 1 grapefruit

MOD DE PREPARARE

  • Porniți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și lăsați să fiarbă până când obțineți consistența unui sirop.

  • Opriți sursa de căldură, mutați vasul și lăsați-l să se răcească.

  • Odată răcit, turnați sosul de merișoare în sosiera Royal Gold Bordeaux și serviți alături de preparatul din carne preferat!

Sfatul bucătarului: Conservați mâncarea rămasă în recipientele VacSy cu până la 2 săptămâni!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *