Acest sos ușor de făcut și plin de savoare se potrivește excepțional cu preparatele din carne servite în perioada sărbătorilor. Rețeta ce urmează este o rețetă de bază care poate fi adaptată după preferința fiecăruia. În loc de suc de portocale puteți să folosiți suc de grapefruit sau, pentru un aspect festiv, puteți să adăugați o stea de anason sau cuișoare.
Totul depinde de voi!
Mai mult, este un sos pe care îl puteți pregăti cu câteva zile înainte de a-l servi, căci mulțumită sistemului de vidare VacSy puteți conserva resturile de mâncare cu până la 2 săptămâni!
INGREDIENTE
- 300g merișoare proaspete/congelate
- 2 linguri miere (cu vârf)
- sucul de la 1 grapefruit
MOD DE PREPARARE
- Puneți merișoarele, mierea și sucul de grapefruit în vasul Zepter pentru sosuri Z-1620
- Porniți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și lăsați să fiarbă până când obțineți consistența unui sirop.
- Opriți sursa de căldură, mutați vasul și lăsați-l să se răcească.
- Odată răcit, turnați sosul de merișoare în sosiera Royal Gold Bordeaux și serviți alături de preparatul din carne preferat!
Sfatul bucătarului: Conservați mâncarea rămasă în recipientele VacSy cu până la 2 săptămâni!