Sorbetto de fructe cu sirop de miere si lime

Bucură-te de vară cu un desert natural, rafinat și ușor de preparat, recomandare Chef Alexandru Sachelia!

 Sorbetto de fructe cu sirop de miere și lime, servit cu topping de ciocolată albă și amaretto

 Ingrediente:

Avem nevoie de fructe proaspete : căpșuni, cireșe, zmeură, coacăze (negre și roșii). Întotdeauna este de preferat să folosim fructele de sezon.

Pentru sirop: folosim 500 ml apă purificată, 2 linguri mari de miere, zeama de la două lime și coaja de la un lime.

Pentru topping: o conservă lapte de cocos, 100 gr. ciocolată albă de bună calitate și 5 ml lichior de migdale (Amaretto).

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara siropul, se încălzesc ingredientele în vasul Mica Prințesă MasterPiece Z-1620, la temperatură foarte mică (atentie!), doar cât să se dizolve mierea și să obținem consistența unui sirop.

Siropul se lasă la răcit și apoi se amestecă bine cu fructele spălate în prealabil. Se păstrează la congelator timp de 24 de ore.

Înainte de servirea desertului se pregătește toppingul/sosul, ingredientele fiind preparate la foc mic, până se topește ciocolata, iar apoi se omogenizează compoziția folosind accesoriul pentru sorbetto al robotului multifuncțional MixSy.

Se prepară înghețata cu ajutorul storcătorului prin presare la rece More Juice Press, se servește cu sosul de ciocolată alba și amaretto.

Se decorează cu frunze de mentă, fulgi de migdale și câteva fructe proaspete alături.

Enjoy!

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *