Siluetă impecabilă: produsele esenţiale pentru o piele fermă şi suplă

Asemenea trăsăturilor faciale, alura siluetei se modifică odată cu trecerea anilor. Iar gravitaţia reprezintă principalul factor care influenţează modul în care arată şi se simte pielea. Nu te îngrijora! Soluţiile se află chiar la îndemâna ta, iar noi ţi le dezvăluim pe cele care îţi menţin garantat supleţea şi fermitatea pielii timp îndelungat. Spune adio laxităţii cutanate, coatelor descuamate şi decolteului flasc care trădează o carenţă de colagen şi elastină şi bucură-te de un corp frumos conturat şi armonizat.

5 minute în plus îţi aduc 5 ani în minus

Studiile globale referitoare la comportamentul de consum al populaţiei au arătat în ultimii ani o scădere accentuată în segmentul cosmeticelor destinate îngrijirii corporale. Nu întâmplător, atât mărcile de prestigiu cât şi cele mass-market au încercat din răsputeri să îşi diversifice gamele de bodycare şi să seducă consumatorii prin senzorialitate şi arome îmbietoare: unturi de corp, spume aerate, texturi de frişcă sau soufle-uri ce amintesc de specialităţile de cofetărie. De ce atât de multă strădanie? În primul rând pentru că loţiunile de corp nu mai servesc doar hidratării epidermei, ci se înscriu în ceea ce specialiştii americani au denumit “skin research” – maniera prin care fiziologiei pielii îi sunt conferite noi înţelesuri şi interpretări, în scopul dezvoltării de produse 100% bio-compatibile şi cu puternică acţiune reparatoare. În al doilea rând, pentru că o cremă de corp bine formulată, va determina în timp o schimbare reală a tonusului pielii.

Ştim că de multe ori oboseala îşi pune amprenta asupra disponibilităţii tale de a mai face vreun efort în direcţia completării ritualului cosmetic, însă după doar câteva zile de utilizare constantă a cosmeticelor corporale, vei vedea diferenţa. Cinci minute în plus pe zi, chiar îţi aduc cinci ani în minus la capitolul aspect al pielii. Aproape fără excepţie, atunci când cumperi un produs pentru fermitatea pielii, efectele sale vor fi imediate. Acest lucru se datorează unor ingrediente care formează un fel de peliculă la suprafaţa pielii, menită să imprime senzaţia de netezire şi de fermitate. Dacă vrei, este ca şi cum ţi-ar aplica un primer pentru corp. Diferenţa între un produs care mizează doar pe efectul de fermitate şi unul care oferă rezultate notabile în timp constă în calitatea formulării. Iar aici, secretul rezidă în stimularea producţiei de colagen, care face ca pielea să îşi recapete forma şi să arate mai bine. Care sunt ingredintele care favorizează sinteza colagenului? În primul rând antioxidanţii, apoi extractele organice şi acizii graşi Omega 3, 6 şi 9.

Îţi recomandăm crema de corp cu efect intens reparator La Danza, dezvoltată în laboratoarele Zepter din Elveţia, aliatul perfect în lupta cu timpul. Dat fiind că nu conţine agenţi care să irite sau care să aibă potenţial inflamator, crema poate fi utilizată atât în timpul sarcinii cât şi după aceasta, pe parcursul unui program de slăbire sau ca adjuvant în terapiile de estetică corporală. La baza formulei se află ingrediente organice active bogate în acizi Omega 3, 6 şi 9, extracte din plante cu efecte dovedite de refacere a integrităţii epidermei şi de redare a supleţii pielii şi complexe patentate Zepter care încetinesc degradarea matricei extracelulare, stimulând regenerarea şi sinteza de colagen. Aşa cum tenul tău are nevoie de îngrijire constantă şi pielea corpului pretinde acelaşi lucru. De ce să nu îi oferi din timp ce are nevoie? Ai doar de câştigat.

Exfolierea corporală dezvăluie o piele nouă şi tânără. La propriu.

Ţi-am povestit de nenumărate ori despre exfoliere şi despre cât de importantă este aceasta. Un lucru aparent banal, însă cu atât de multe beneficii. Ceea ce nu ţi-am dezvăluit încă este că exfolierea nu te ajută doar să redai pielii strălucirea naturală şi să permiţi ingredientelor active din cosmetice să pătrundă mai bine în epidermă, ci stimulează producţia de colagen. Nu de la sine putere, ci cu ajutorul unor acizi (pot fi alfa hidroxi acizi – ideali pentru laxitatea cutanată cauzată de foto-îmbătrânire sau beta hidroxi acizi – ideali pentru normalizarea secreţiei de sebum) sau a unor extracte naturale minerale care contribuie la reactivarea sintezei de colagen şi implicit la redarea fermităţii pielii.

Îţi recomandăm să utilizezi o dată pe săptămână (cel puţin pe timpul verii), nu mai mult, emulsia pentru gomaj Swisso Logical Active Spa sau emulsia pentru gomaj Swisso Logical Garden Heart. Ambele produse conţin unt de shea bogat în vitamina A, despre care se ştie că ajută mult producţia de colagen, extracte minerale pentru o exfoliere blândă şi ingrediente cu rol de calmare, hrănire şi redare a luminozităţii pielii. Mai mult decât atât, vei fi cucerită de mireasma proaspătă datorată extractelor din plante şi de texturile cremoase, menite să răsfeţe epiderma.

Focus pe decolteu

… căci doar este vară şi trebuie să profiţi de rochiile noi din garderobă. Lăsând însă la o parte preocuparea pentru stilul vestimentar, îngrijirea zonei decolteului este o îndeletnicire cât se poate de serioasă şi nu are nimic a face cu moda. Decolteul are nevoie de o atenţie specială, deoarece pielea în această zonă este cea mai subţire şi cea mai uscată. Gândeşte-te cât de repede se înroşeşte la soare şi devine flască. Nu este necesar să foloseşti o cremă concepută pentru decolteu, ci să recurgi la un duet cosmetic care ştii deja că funcţionează pentru ten: serum concentrat, urmat de cremă regeneratoare.

Îţi recomandăm ca în fiecare dimineaţă şi seară să aplici pe pielea curată a decolteului două-trei picături de ser anti-aging La Danza (impulsionează metabolismul pielii, restabileşte bariera cutanată şi redă elasticitatea epidermei), iar după aproximativ un minut să completezi ritualul cosmetic cu Swisso Logical Hydro-Lifting Cream, un concentrat excepţional de colagen şi antioxidanţi, cu acţiune remarcabilă de lifting, fermitate şi luminozitate.

 

Te aşteptăm să descoperi cosmeticele esenţiale pentru o piele fermă şi suplă, în showroom-ul Zepter situat pe Blv. Unirii nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *