Rutina de îngrijire pentru un corp de invidiat

Japonezele adaugă câteva picături de sake (vin de orez) în apa pregătită pentru îmbăiere şi folosesc acelaşi sake pe tot corpul, însă diluat, pentru a-şi hidrata pielea şi a elimina toxinele acumulate, coreencele folosesc făină de orez brun pentru a-şi realiza un gomaj ca la carte, iar braziliencele îşi revitalizează pielea după o zi de vară toridă, tapotând-o cu dischete de bumbac îmbibate în lapte rece de nucă de cocos. Indiferent de ingredientele utilizate în cosmetica la domiciliu sau de abordările culturale ale frumuseţii, îngrijirea corpului reprezintă un moment de destindere psihică şi de răsfăţ pentru orice femeie. Mai sunt doar câteva zile până când vara îşi intră pe deplin în drepturi şi cum fiecare centrimetru de piele îşi cere dreptul de a se dezvălui în toată splendoarea, odată cu descinderile la piscină sau la malul mării, îţi propunem un ritual de îngrijire a corpului adaptat sezonului cald şi mai ales nevoii de experimentare senzorială.

Arome care nu doar te încântă pe moment, ci care te transpun mental către destinaţii de vacanţă îndepărtate, texturi lejere create pentru o absorbţie imediată, dar şi pentru o revigorare a simţurilor în toiul unei zile caniculare şi formule inteligente care transmit celulelor cutanate poftă de viaţă, de mare şi de soare. Nu există o reţetă universală de îngrijire a pielii, însă există metode prin care ritualul cosmetic poate fi dus la un nivel superior de performanţă şi de … răsfăţ. Noi le-am selectat pe cele cu efecte dovedite, capabile să genereze o stare de bine plenară şi cu potenţial crescut de a fi adoptate în rutina de îngrijire, mai mult de o vară:

Cea mai simplă tehnică de detoxifiere: periajul uscat al pielii.

Nu exagerăm cu nimic când îţi spunem că perierea uscată a corpului este sănătate curată. Certificarea vine atât din cosmetica ancestrală şi din ritualurile străvechi de pe teritoriul Asiei, care debutau cu un periaj delicat, dar energic, al întregului corp, menit să stimuleze fluxul sangvin şi să ajute la vindecare, cât şi din sfera medicinii funcţionale, axate pe recuperarea unor deficienţe (de exemplu: disfuncţiile sistemului limfatic, corelate cu imunitatea scăzută). Simplul obicei de periere uscată a pielii, este nu doar plăcut şi relaxant, ci şi terapeutic. În afara faptului că îndepărtează celulele moarte şi îmbunătăţeşte aspectul general al pielii, periajul uscat facilitează eliminarea toxinelor din organism, stimulând sistemul limfatic şi drenajul.

Altfel spus, te asiguri că deşeurile metabolice sunt eliminate din organism şi că pielea ta se menţine sănătoasă şi curată. Poţi spune adio retenţiei de apă, care se accentuează odată cu creşterea temperaturilor, disconfortului cauzat de picioarele umflate, pielii terne şi lipsite de strălucire, şi nu în ultimul rând, celulitei. Prin periere, toxinele acumulate în grăsimi sunt eliminate, astfel încât celulita se diminuează, iar pielea se compactează.

Nu ai nevoie decât de o perie pentru corp, fabricată din fibre naturale, cu peri fermi, însă blânzi cu pielea, pe care să o utilizezi (preferabil dimineaţa, pentru a energiza întregul organism) cu mişcări ascendente timp de două minute. Nici mai mult, nici mai puţin. Vei vedea că avantajele sunt considerabile.

Un duo imbatabil pentru o piele suplă şi fină ca mătasea

Ce au în comun sâmburii de caise, extractul de nalbă şi cafeina? Ar putea constitui, ce-i drept, baza unui preparat delicios, însă nu pentru papilele gustative, ci pentru piele. Integrate în Emulsia pentru Gomaj din gama Swisso Logical Active Spa, particulele fine de sâmburi de caise ajută pielea să îşi recapete elasticitatea şi strălucirea, şi o pregătesc în acelaşi timp pentru următoarea etapă de îngrijire. Mai precis, pentru atacul în forţă asupra depozitelor adipoase, dirijat de cel mai eficient combatant – Intensive Anti-Cellulite Treatment.

De ce este important să le utilizezi împreună? Pentru că beneficiile în urma folosirii “în cuplu” sunt considerabil mai mari decât cele ale aplicării singulare. Emulsia pentru gomaj pregăteşte pielea pentru o absorbţie mai bună a ingredientelor active din crema anticelulită, care la rândul ei contribuie la creşterea ratei metabolice şi la reducerea semnificativă a ţesutului adipos. Cu alte cuvinte, cele două cosmetice îşi potenţează reciproc acţiunea, ceea ce pentru tine se traduce în eficienţă maximă dobândită într-un timp mai scurt. Nu îţi ia mai mult de cinci minute. Pe ceas.

Prospeţime de durată

Ştim cât de neplăcută este senzaţia lăsată pe pielea încălzită de o cremă de corp onctuoasă, care nu reuşeşte să fie absorbită în totalitate nici după câteva minute bune de masaj. Suntem convinşi că şi tu ai trecut printr-o astfel de experienţă, convinsă fiind că pielea are nevoie de cât mai multă hidratare pe perioada verii. Nimic greşit în asta. Pielii nu îi prisoseşte o infuzie hidratantă, însă textura cremei aplicate trebuie să fie una cât mai lejeră cu putinţă, astfel încât să asigure o hidratare de durată, fără a lăsa o peliculă grasă la suprafaţă.

Îţi recomandăm să încerci Loţiunea de corp Zepur, care conţine ingrediente 100% naturale, selectate cu grijă şi atenţie faţă de mediul înconjurător, uleiuri organice hrănitoare, unt de shea şi cafeină (recunoscută atât pentru proprietăţile sale antiinflamatoare şi anticelulitice, cât şi pentru cele drenante). Încă de la prima utilizare, vei fi cucerită de formula uşoară şi de senzaţia de prospeţime şi de lejeritate. Iar dacă incluzi în ecuaţie şi crema din mâini din aceeaşi gamă, obţii un răsfăţ ca la SPA chiar la tine acasă.

Te invităm să descoperi gamele Zepter în showroom-ul nostru situat pe Blv. Unirii, nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *