Ritualul de refacere a tenului după vacanţă

Ne-am bucurat din plin de perioada vacanţelor şi ce-i drept, nu ne-am refuzat nimic. Acum este însă momentul să contracarăm efectele micilor excese – expunerea prelungită la soare, reducerea timpului alocat “somnului de frumuseţe”, cedarea în faţa deserturilor ispititoare – pentru a putea păşi în noul sezon cu un ten nou-nouţ, regenerat şi vizibil tonifiat. Altfel spus un “back to school” cosmetic, concretizat printr-un ritual de îngrijire adaptat nevoilor pielii fragilizate şi sensibilizate de-a lungul lunilor de vară.

Noul val de cosmetice se inspiră din tratamentele cicatrizante şi are ca scop intervenţiile rapide şi punctuale asupra inflamaţiilor pielii cauzate de factorii de mediu externi. Vorbim aşadar despre produse cu acţiune intens regenerantă, adevărate pansamente cosmetice menite să redea starea de sănătate optimală a pielii şi să reconstruiască bariera naturală de protecţie. Rapid şi ţintit, ca după o intervenţie clinică estetică, numai că fără riscurile asociate acesteia.

La începutul fiecărui nou sezon, pare că tenul se transformă. Cât de pregnante sunt aceste schimbări, depinde doar de gradul de stres la care a fost supus. În unele cazuri pielea are nevoie doar de o “vitaminizare” rapidă, însă în altele capriciile se ţin lanţ, epiderma devenind intolerantă şi profund reactivă – crema obişnuită nu mai răspunde nevoilor tenului, fondul de ten preferat este respins cu desăvârşire, iar imperfecţiunile se multiplică (aparent inexplicabil) pe zi ce trece.

Zepter Cosmetics mizează pe o serie de activi unici, patentaţi şi testaţi dermatologic, care contribuie la recrearea stratului lipidic (soarele, la fel ca toate tipurile de căldură, usucă pielea şi favorizează deshidratarea acesteia) şi accelerează repararea pielii, atât la nivel superficial (inflamaţii cutanate însoţite de înroşiri sau de pustule) cât şi în profunzime (expunerea prelungită la soare deteriorează fibrele elastice şi de colagen, rezultatul fiind ridarea prematură şi pierderea fermităţii pielii). Altfel spus o cură de refacere completă, cu efecte garantate şi beneficii pe termen lung.

Mai mult decât atât, la baza gamelor de produse cosmetice Zepter se află principiul compatibilităţii ideale, formulele fiind astfel concepute încât să îşi susţină reciproc acţiunea şi să poată fi oricând dispuse în scheme personalizate de tratament, corespunzătoare nevoilor particulare ale tenului. Graţie extractelor de excepţie, dispuse în dozaje minuţios stabilite, efectul general este pur şi simplu WOW. Fiecare tip de ten este guvernat de propriul bioritm, iar “magia” produselor Zepter rezidă în faptul că armonizează acolo unde alte cosmetice dezechilibrează.

În ce constă ritualul de refacere a tenului după vacanţă? Iată secretele de frumuseţe care pot fi aplicate pentru ca pielea să “renască” la propriu după o vară în care a fost agresată de căldură, radiaţii UV, vânt, clor sau apă de mare:

Ritualul matinal complet trebuie să cuprindă curăţare delicată, revitalizare şi pregătire a tenului pentru aplicarea ulterioară a produselor de machiaj. Nu durează decât câteva minute şi nu este nici pe departe atât de complicat pe cât pare la prima vedere. Totul constă în planificare atentă şi riguroasă, până în clipa creării unei deprinderi.

Pasul 1: exfolierea delicată a tenului şi îndepărtarea sebumului acumulat în timpul nopţii. După ce faţa a fost clătită din abundenţă cu apă rece, se aplică o cantitate cât o alună de Emulsie fină de curăţare din gama Swisso Logical Active Spa – Ocean Gifts şi se masează tenul delicat, cu mişcări circulare pentru a activa microcirculaţia şi a reduce semnele vizibile de oboseală (cearcăne, pungi etc). Emulsia fină de curăţare Swisso Logical Active Spa – Ocean Gifts conţine atât un extract mineral natural pentru îndepărtarea blândă a impurităţilor, cât şi bisabolol, o substanţă cu acţiune calmantă, care reduce descuamarea cauzată de deshidratare şi redă tenului supleţea şi prospeţimea.

Pasul 2: aplicarea unei loţiuni tonice hidratante fără alcool, precum cea din gama Swisso Logical. Spre deosebire de alte produse din categoria sa, Swisso Logical Cleansing Tonic poate fi utilizat atât dimineaţa, cât şi seara, pe tenul curăţat în prealabil, extractul de echinaceea stimulând şi susţinând mecanismul natural de apărare a pielii. În plus, loţiunea tonică conţine şi extract de alun, recunoscut pentru acţiunea sa sebo-reglatoare şi astrigenta, ceea ce face ca produsul să fie un excelent primer pentru tenurile sensibile, cu imperfecţiuni sau cu tendinţe acneice.

Pasul 3: crema contur de ochi Hydro-Lifting din gama Swisso Logical, tapotată cu mişcări scurte şi alerte (pentru stimularea microcirculaţiei) începând din colţul extern al ochilor, continuând cu zona mediană, colţul intern şi urcând apoi spre pleoapa superioară. Crema estompează încă de la prima utilizare inflamaţiile, hidratează instant zona de contur a ochilor şi îi oferă un lifting imediat şi un aspect luminos.

Pasul 4: serul tratament cu acid hialuronic care accelerează repararea pielii. Swisso Logical Hydro-Lifting Serum este mai mult decât un ser facial obişnuit, un antiinflamator epidermic menit să trataze leziunile cutanate generate de expunerea prelungită la soare şi să stimuleze reconstituirea celulară. Peptidele biomimetice se alătură acidului hialuronic pur într-o formulă care oferă rezultate rapide şi concrete: pielea este regonflată din interior, redensifiată si mult mai suplă. Două-trei pompe sunt suficiente pentru o repartizare uniformă pe faţă şi pe gât.

Pasul 5: crema revitalizantă Swisso Logical Hydro-Lifting Cream. O excelentă bază de machiaj (se absoarbe în câteva secunde în piele), crema cu extract organic de malţ şi peptide biomimetice Hydro-Lifting este alegerea ideală pentru timpul zilei, indiferent de tipul de ten. În afara faptului că îi conferă pielii energie şi un aspect sănătos, Hydro-Lifting Cream acţionează ca un scut de protecţie împotriva stresului oxidativ şi a poluării.

Ritualul de seară este concentrat pe regenerare şi pe optimizarea activităţii celulare, iar schema de îngrijire este adaptată la bio-ritmul nocturn:

Pasul 1: Dubla curăţare a tenului pentru eliminarea tuturor tipurilor de reziduuri, utilizând într-o primă etapă Loţiunea demachiantă Swisso Logical, urmată de Gelul de purificare Swisso Logical Active Spa – Ocean Gifts.

Pasul 2: Aplicarea o dată pe săptămână a Măştii cu argilă Swisso Logical, care revigorează epiderma şi contribuie la întărirea mecanismului natural de apărare a pielii. Se lasă să acţioneze 5-10 minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă din abundenţă.

Pasul 3: Utilizarea serului tratament cu acid hialuronic Swisso Logical Hydro-Lifting, secondat de crema pentru conturul ochilor din aceeaşi gamă.

Pasul 4: Dacă o cremă de zi protejează şi aduce hidratarea necesară, crema de noapte ideală este regenerantă şi hrănitoare. Crema multiregenerativa Swisso Logical este concepută special pentru perioada în care organismul se află în repaus şi are loc regenerarea celulară. În timpul somnului, pielea feţei este mai receptivă, aşadar ingredientele conţinute de crema de noapte au eficacitate sporită. Nu întâmplător formula Swisso Logical Multi-Regenerating Cream a obţinut trei patente – tehnologia Voluform, cuplată cu acizii graşi Omega 3, 6 şi 9, contribuie la redefinirea ovalului facial, restabileşte filmul hidrolipidic protector al pielii şi stimulează procesul natural de autoregenerare.

Produsele cosmetice Zepter pot fi achiziţionate direct din shop sau prin intermediul unui consultant.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *