Rețete pentru un Crăciun pescetarian și vegan

Dacă la masa de Crăciun de anul acesta printre oaspeții voștri se numără iubitori de pește, vegani sau vegetarieni, vă invităm să vă inspirați din următoarele rețete, simple, însă pline de savoare, pe care le-am pregătit pentru meniul nostru de Crăciun cu ajutorul vaselor Zepter Masterpiece Cookware!

Printre acestea veți regăsi o rețetă pentru file de somon la grătar, o completare perfectă la Ajunul celor Șapte Pești (Festa dei Sette Pesci sau La Cena della Vigilia), preparatul tradițional de Ajunul Crăciunului în Italia, sau poate chiar preparatul vedetă în ziua de Crăciun, dacă oaspeții voștri nu consumă carne. Preparate vegane din cartofi cu mangold și guacamole sunt o alegeră perfectă pentru garnitură, iar pentru o doză de prospețime invernală vă recomandăm salată verde cu merișoare confiate și nuci.

Nu vă faceți griji, nu am uitat de desert! Reveniți mâine pe blogul nostru, unde vă vom aștepta gata pregătiți cu o rețetă de budincă de Crăciun… vegană!

Tot meniul de Crăciun în stil Zepter a fost pregătit fără a folosi nicio picătură de apă, ulei sau grăsimi și dacă noi putem, voi de ce nu ați putea? Dacă nu e simplu, nu e Zepter!

Mulțumită aliajului metalic superior 316-L din oțel inoxidabil, din care sunt fabricate vasele Zepter Masterpiece Cookware putem să gătim fără griji, deoarece nu riscăm ca alimentele să se lipească și să murdărească vasele în care gătim, în exces și fără rost.

Sfatul bucătarului: gătiți cartofii fără să adaugați apă și preparați peștele la grill fără să adăugați ulei pentru a obține un maximum de nutrienți din cele două ingrediente. La final, pentru un plus de savoare, stropiți cu puțin ulei de măsline și condimentați după gust. Preparatele vor fi mai gustoase, iar valorile nutritive ale ingredientelor se vor păstra integral.

SĂ ÎNCEAPĂ FESTINUL!

INGREDIENTE

File de somon la grătar

  • 1 file de somon (aprox. 1 kg)
  • 1 lime
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță miere
  • 2 căței usturoi
  • 2 lingurițe pătrunjel tocat
  • 1 linguriță mărar tocat
  • piper
  • 50-70 ml ulei de măsline
  • câteva crenguțe de mărar

Cartofi cu mangold

  • 3-4 legături de mangold
  • 1 kg cartofi roșii
  • 1 ceapă
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • piper
  • ulei de măsline

Guacamole

  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei iute
  • 1 avocado
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • piper
  • ulei de măsline

Salată

  • 300 g salată verde (mix)
  • 1 mână de merișoare uscate
  • 1 mână de nuci
  • 1 măr
  • piper
  • 1 linguriță muștar
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Somon

  • Gătiți cu vasul acoperit timp de 20 de minute la foc mic (90°C pentru plita cu inducție)

  • În timp ce somonul se gătește, într-un bol mic amestecați pătrunjelul tocat mărunt, mărarul, usturoiul, muștarul, mierea, zeama de lămâie, piperul și uleiul de măsline.

Guacamole

  • Pentru guacamole, puneți toate ingredientele în recipientul MixSy și amestecați până obțineți consistența dorită.

Cartofi cu mangold

  • Mai întâi curățați cartofii și tăiați-i cubulețe. Apoi puneți-i într-un bol în care adăugați apă rece.
  • Tocați ceapa și frunzele de mangold julien.

  • Tapetați cubulețele de cartofi cu un șervețel și adăugați-le împreună cu ceapa în vasul Zepter Masterpiece Z-1620. Porniți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și gătiți cartofii și ceapa timp de 15 minute cu vasul acoperit.
  • După ce s-au scurt cele 15 minute ridicați capacul.
  • Puneți frunzele de mangold în sita Zepter Masterpiece Z-S20 pe care o așezați deasupra vasului Z-1620 pentru a le pregăti la abur, folosind principiul sistemului cu circuit închis de la Zepter.

  • Ridicați temperatura la 120°C (foc mediu) și gătiți timp de încă 5 minute. Apoi opriți sursa de căldură și lăsați preparatul să se odihnească vreme de încă 5 minute.

 

 

  • Pentru un plus de savoare amestecați cartofii și frunzele de mangold gătite la abur în bolul din setul de porțelan Black & White de la Zepter. Asezonați cu zeamă de lămâie, piper și ulei de măsline.

  • Conservați preparatul rămas într-un recipient VacSy de dimensiuni potrivite.

 

Salată cu merișoare și nuci

  • Amestecați salata verde cu felii de măr, merișoare uscate și nuci într-un bol pentru servit.
  • Pregătiți dressing-ul pentru salată amestecând uleiul de măsline, zeamade lămâie și muștarul și adăugați conținutul în salată.
  • Amestecați și serviți!

 

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *