Remedii pentru petele cauzate de expunerea prelungită la soare

Le poţi lesne confunda cu pistruii, apar atunci când te aştepţi mai puţin şi nu se lasă duse cu una cu două. Iar dacă adăugăm şi faptul că sunt generate (mai ales) de expunerea prelungită la soare fără protecţie şi de înaintarea în vârstă, cu siguranţă ghiceşti despre ce este vorba. Astăzi îţi spunem cum stă treaba cu petele pigmentare şi ce poţi face concret pentru a le reduce.

Îţi admiri în oglindă pielea uniformă şi te gândeşti că urmând o rutină corectă de îngrijire, petele pigmentare te vor ocoli. Şi totuşi…dacă neprevăzutul se întâmplă?

Hiperpigmentarea pielii, care se manifestă prin apariţia unor pete brune rotunde, de diferite dimensiuni, localizate pe faţă, gât sau membrele inferioare, are la bază o producţie în exces de melanină. Radiaţiile UV sunt responsabile de această supraproducţie, stimulând celulele pigmentare ale pielii (melanocitele) şi determinându-le să secrete mai multă melanină decât în mod obişnuit. Drept consecinţă, melanina produsă suplimentar nu mai reuşeşte să fie distribuită uniform pe suprafaţa pielii, acumulându-se în anumite zone şi formând acele pete inestetice de culoare maronie, care necesită un timp îndelungat şi multă răbdare pentru a fi ameliorate.

Cu alte cuvinte, pielea neprotejată cu un ecran solar corespunzător (sau şi mai grav, lipsită complet de protecţie) este predispusă la tulburări de pigmentare, care netratate la timp se pot accentua, generând un vădit disconfort de ordin estetic. Conform celor mai recente cercetări în domeniul fotoprotecţiei, publicate sub egida Universităţii Harvard, chiar dacă expunerea la soare este una moderată, odată cu trecerea anilor, celulele pielii acumulează din ce în ce mai mult pigment, rezultatul fiind conturarea pe suprafaţa pielii a petelor pigmentare.

Hiperpigmentarea se poate produce, ce-i drept, în unele situaţii la scurt timp de la expunerea la soare (după un sejur sau o vacanţă generoasă la malul mării), însă de cele mai multe ori, petele pigmentare ajung să fie vizibile la suprafaţa pielii, de abia după câţiva ani. Atunci când se formează, petele pigmentare nu sunt vizibile cu ochiul liber, însă un aparat de dermo-analiză, aşa cum este Zepter Skin Pro, disponibil la sediul Zepter, le poate identifica şi contoriza în doar câteva secunde. Şi tu te poţi programa la o consultaţie personalizată pentru a afla în ce stadiu se află cu adevărat pielea ta. Nu te costă absolut nimic. Tot ce trebuie să faci este să ne scrii, iar noi te vom pune faţă în faţă cu cel mai performant aparat de diagnosticare a problemelor pielii. Apoi, dacă doreşti, îţi vom creiona şi o schemă personalizată de îngrijire a tenului, în funcţie de obiectivele de frumuseţe şi de nevoile evidente.

Prevenţia este esenţială în tratarea petelor pigmentare

Tratarea petelor pigmentare înainte ca acestea să fie vizibile, poate împiedica migrarea acestora la suprafaţa pielii. De aceea, folosirea unor cosmetice depigmentante, cel mai adesea regăsite în categoria “whitening”, constituie nu doar o bună opţiune preventivă, ci o necesitate absolută. Îţi explicăm imediat şi de ce: odată cu trecerea timpului, melanina se instalează din ce în ce mai adânc în ţesuturi şi devine mai greu accesibilă schemei de tratament, oricât de bine pusă la punct ar fi aceasta. Gândeşte-te cât de uşor şi câte şanse ai să scoţi o pată de pe o ţesătură în ziua în care aceasta s-a produs, comparativ cu o pată impregnată de luni bune.

Desigur, dacă ai pistrui, te poţi consola cu gândul că petele pigmentare vor găsi o modalitate de a se “camufla” printre aceştia, însă vei vedea că în clipa în care aplici fondul de ten, zonele pigmentate vor căpăta o tentă de gri. Deloc flatant! În plus, machiajul este doar o soluţie de moment. Ceea ce trebuie să vizezi este tratarea petelor şi estomparea acestora.

Ce şi cum foloseşti

Înainte de toate, îţi recomandăm să efectuezi dermo-analiza despre care îţi povesteam în rândurile anterioare. Un astfel de test (nu este dureros, nu îţi creează niciun disconfort şi chiar nu te costă nimic să îl efectuezi) care constă practic în “fotografierea” straturilor pielii invizibile ochiului liber, îţi oferă punctul de plecare în alcătuirea ritualului de îngrijire potrivit nevoilor tale. Chiar dacă aparatul evidenţiază un număr mic de pete pigmentare în interiorul pielii, acestea necesită a fi tratate pentru a nu ieşi mai târziu la suprafaţă.

Pentru început, aplică serul de albire din colecţia anti-aging Swisso Logical, în mod riguros, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara), pe tenul curat, înainte de folosirea cremei faciale obişnuite. În formula sa sunt incluse atât ingrediente preţioase anti-aging, prelucrate cu ajutorul biotehnologiei, cât şi extracte active, care asociate vitaminei C şi melanostatinei (o peptidă bio-mimetică), reduc vizibil hiperpigmentarea, uniformizează cromatic tenul şi protejează eficient epiderma împotriva stresului oxidativ. Mai mult decât atât, serul de albire Swisso Logical, vizează şi tratarea petelor pigmentare cauzate de vârstă, inhibând activitatea tirozinazei (enzima implicată în sinteza melaninei) şi oferind o ameliorare spectaculară în decurs de numai câteva luni. Poate te-ai fi aşteptat ca efectele să fie vizibile după primele săptămâni de utilizare, însă tratamentul petelor pigmentare, aşa cum menţionam la începutul articolului, este unul de durată şi implică atât consecvenţă, cât şi răbdare. Perioada de timp variază de la jumătate de an, la un an sau un an şi jumătate, în funcţie de profunzimea şi intensitatea petelor.

Pentru a potenţa acţiunea serului de albire, poţi folosi concomitent aparatul medical Bioptron, de-a lungul anilor numeroşi terapeuţi din reputate centre de estetică, remarcând rezultate excepţionale în urma utilizării terapiei cu lumină în tratarea petelor pigmentare. Şi nu numai. Bioptron-ul este cea mai bună investiţie pe care o poţi face pentru sănătatea şi frumuseţea ta şi a întregii familii, spectrul larg de aplicaţii medicale şi cosmetice, făcându-l un partener de încredere pentru o viaţă mai bună.

Te aşteptăm să descoperi gamele Zepter în showroom-ul nostru situat pe Blv. Unirii, nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *