Rață cu portocale în stil Zepter

Rața este o proteină delicioasă și o alternativă excelentă la carnea de pui sau cea de curcan. Pe lângă faptul că este o sursă bogată în proteine, completarea dietei alimentare cu acest tip de carne sporește aportul necesar de minerale. Mai mult de atât, 100g de carne de rață conține 17% din doza zilnică necesară de zinc, esențial pentru stimularea sistemului imunitar, iar pentru a completa gama de vitamine și minerale, este și o sursă importantă de seleniu, necesar pentru funcționarea corectă a funcției tiroidiene, vitamina B5 și vitamina B12, esențiale pentru menținerea sănătății sistemului nervos.

Deoarece carnea de rață este mai grasă, este foarte important ca aceasta să fie gătită fără adaos de ulei sau alte grăsimi. Toate vasele din colecția Masterpiece Cookware de la Zepter permit frigerea alimentelor fără ulei și grăsimi precum și gătirea lor fără apă. Mulțumită tehnologiei Zepter, mineralele, substanțele nutritive și aromele naturale sunt menținute la valori maxime, lucru ce face ca mâncarea să fie mai gustoasă și mai sănătoasă!

Astăzi vrem să împărtășim cu dvs. o rețetă clasică preparată în stil Zepter: piept de rață cu portocale, un preparat simplu, dar care cu siguranță va reuși să vă impresioneze prin savoarea sa!

Video aici

Pentru acest preparat delicios vă recomandăm să folosiți Vasul Quadra Z-Q1927 și Vasul de frigere URA antiaderent Z-FP2016-SC, ambele din colecția Masterpiece Cookware.

INGREDIENTE (2 porții):

  • 2 bucăți piept de rață (aprox. 160g fiecare)
  • 1 lingură amestec de 5 condimente, la alegere
  • 200g dovleac
  • 200g frunze de sfeclă mangold
  • 2 linguri miere
  • 1 grapefruit întreg
  • 1 rodie întreagă
  • 200ml suc de portocale
  • 1 legătură coriandru, opțional
  • 3 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

  • Așezați pieptul de rață pe tocătorul Felix de la Zepter și crestați-le pentru a permite grăsimii să iasă la suprafață. Astfel, fileurile vor deveni zemoase și crocante în același timp.
  • Condimentați bine ambele părți ale cărnii cu amestecul dorit.
  • Așezați carnea în vasul Quadra rece, fără să adăugați ulei sau apă și acoperiți.
  • Porniți sursa de căldură la foc mediu (160°C pentru plita cu inducție) timp de 2 minute, apoi lăsați focul mic (coborâți temperatura la 90°C). Adăugați sucul de portocale proaspăt stors cu ajutorul storcătorului More Juice Press, semințele de rodie și mierea și gătiți vreme de încă 20 de minute după care luați vasul de pe sursa de căldură.
  • Adăugați dovleacul și frunzele de sfeclă mangold în vasul de frigere URA, rece, fără să adăugați apă și acoperiți.
  • Gătiți la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) timp de 10 minute, după care mutați vasul de pe sursa de căldură.
  • Ridicați capacul și turnați deasupra puțin ulei de măsline presat la rece.
  • Adăugați coriandru, dacă doriți.
  • Pentru un plus de eleganță, serviți preparatul în minunatele farfurii de porțelan Rio Gold.

Bon Appetit!

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *