Puterea culorilor: cum ne vindecă ALBASTRUL

Culorile ne ajută să ne ajutăm: echilibrează mintea și corpul și ne stimulează să ne vindecăm în mod natural. În fiecare lună, îți prezentăm puterea incredibilă a unei culori, pe care o poți folosi în avantajul tău prin tehnologia Bioptron. Pentru că e vară și totul e despre mare, iată cum poți folosi albastrul pentru sănătatea corpului și a minții tale.

Despre puterea vindecătoare a culorilor am scris deja, ca și despre faptul că ele reprezintă unul dintre primele remedii folosite de om de-a lungul timpurilor. Fiecare culoare are însă propria ei forță și rază predilectă de acțiune, fiind asociată unei zone clar-delimitate a corpului nostru.

CELE 7 CHAKRE

Corpul este împărțit în 7 puncte de concentrație energetică – chakre – iar în mod ideal energia trebuie să circule uniform prin organele aferente fiecărui punct. Când apare un blocaj, fluxul de energie se întrerupe și apare boala concentrată în organul sau organele respective. Este un principiu foarte simplu și intuitiv, care avea nevoie de un instrument la fel de simplu și intuitiv de acțiune. Așa a apărut ideea de a folosi Bioptronul și lumina polarizată împreună cu un set de filtre speciale de colorterapie. Efectul benefic al luminii îl completează pe cel al culorilor, iar rezultatele pot fi spectaculoase.

BAIA DE CULORI

Pentru menținerea echilibrului de ansamblu al organismului, putem expune fiecare chakră la culoarea corespunzătoare ei, câte un minut zilnic. Șapte minute în total, pentru o stare generală de bine. Dar pentru asta trebuie să înțelegem mai întâi rolul complex pe care-l îndeplinește fiecare culoare în mecanismul de health & wellness și cum le putem folosi atât separat cât și împreună.

Citește aici cum ne vindecă ROȘUL

Cum folosim ALBASTRUL pentru trup și suflet

Albastrul corespunde chakrei gâtului, de aceea guvernează în mod direct glanda tiroidă și sistemul respirator, fiind și culoarea care relaționează cel mai puternic cu exprimarea personalității, cu comunicarea pe care o avem cu cei din jur, dar și cu relația pe care o întreținem cu propria persoană.

Deloc întâmplător, albastrul este culoarea asociată meditației, introspecției și evoluției spirituale, pentru că are un efect liniștitor asupra minții noastre și ne pune în legătură cu sinele profund. Este culoarea cerului și a mării și nu este nicio coincidență faptul că o asociem cu imagini idilice, care ne duc cu gândul la relaxare și regăsire de sine.

Pentru că gâtul este considerat puntea dintre minte și inimă, toate bolile asociate acestei zone anatomice pornesc dintr-un flux de energie deficitar între cele două. De aceea, folosirea luminii albastre ca remediu și adjuvant în asemenea probleme poate avea un efect imediat asupra stării de bine a organismului și în special asupra afecțiunilor gâtului, gurii, urechii sau ochilor.

Albastrul este considerat o culoare rece și tocmai din acest motiv este un remediu foarte bun pentru contrabalansarea inflamațiilor și a tot ceea ce „încălzește” în exces organismul.

Cum acționează albastrul asupra corpului nostru, prin dispozitivul Bioptron?

  • acționând direct asupra chakrei gâtului, are un efect decongestionant în cazul bolilor inflamatorii localizate la nivelul gâtului, lăsând rapid o senzație liniștitoare de răcorire;
  • accelerează metabolismul și crește energia și vitalitatea corpului, prin energizarea glandei tiroide,. Aceasta este localizată la baza gâtului și este principala responsabilă pentru viteza metabolică a organismului nostru;
  • are un efect de scădere a temperaturii ridicate, în cazul stărilor febrile asociate răcelilor;
  • reglează problemele cu somnul, calmând nervozitatea care generează stările de insomnie;
  • reduce tensiunea ridicată, în cazul persoanelor hipertensive, și induce o stare de calm la nivelul întregului organism;
  • ameliorează simptomele răcelilor și gripelor: calmează durerea de gât, laringita, amigdalita, ulcerațiile bucale și urechile înfundate;
  • accelerează vindecarea arsurilor, când este aplicat deasupra rănilor;
  • pentru că are un efect liniștitor asupra sistemului nervos, este folosit pentru a reduce excitația nervoasă și anxietatea, inclusiv la copii. Ba chiar este considerată una dintre cele mai benefice culori în terapia aplicată copiilor, fiindcă liniștește, dă o stare de bine și ajută la dozarea energiei și a entuziasmului manifestat în exces.

Toate beneficiile de mai sus implică reprize între 1 și 20 de minute, zilnic sau o dată pe săptămână, cu aparatul Bioptron și lentila de colorterapie aferentă albastrului. La achiziționarea dispozitivului Bioptron cu setul de filtre speciale de colorterapie, vei primi toate informațiile în cel mai mic detaliu, iar specialiștii Zepter se află mereu la un clic sau la un telefon distanță pentru orice fel de întrebare.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *