Pulpe de miel cu ceai de cimbru

Carnea de miel este un tip de carne roșie, care de regulă este mai bogată în fier decât carnea de pui sau decât peștele. Mielul este o sursă extraordinară de proteine, întrucât conține toți amino acizii esențiali pentru dezvoltarea și menținerea organismului. Din acest motiv, consumul de carne de miel este extrem de benefic pentru culturiști, atleții aflați în recuperare și pacienții care au suferit intervenții chirurgicale.

Folosind sistemul de gătit Zepter mâncarea este preparată în mod sănătos, fără adaos de grăsimi, iar bucatele nu sunt doar mai sănătoase, ci și mai gustoase!

  • Mâncarea arată mai bine: pentru că își menține culoarea, forma și textura naturale.
  • Mâncarea este mai gustoasă: pentru că își menține savoarea și aromele naturale (chiar și fără adaos de sare).
  • Mâncarea este mai sănătoasă: valorile nutriționale și biologice (nutrienții esențiali, vitaminele, mineralele, proteinele, oligoelementele) sunt păstrate. Alimentele nu se ard și nu conțin acroleină, o substanță cancerigenă deosebit de periculoasă pentru sănătatea noastră.

Ingrediente (4 porții):

  • 6 morcovi
  • 4 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 100g caise confiate
  • 50g capere
  • 4 pulpe de miel
  • 500ml ceai de cimbru
  • 1 legătură de cimbru
  • 100ml ulei de măsline
  • amestec de 5 condimente, după preferință

MOD DE PREPARARE:

Pentru preparare recomandăm Sosiera Z-1620, supranumită și „Mica Prințesă“ și Vasul Oval Z-V3060 din colecția Masterpiece Cookware.

  • Turnați apă purificată de la Edel Wasser sau AqueenaPro în vasul Mica Prințesă.
  • Lăsați apa să fiarbă, după care adăugați frunzele de cimbru. Acoperiți, mutați vasul de pe sursa de căldură și lăsați ceaiul la infuzat.
  • Asezonați pulpele de miel cu amestecul de condimente și adăugați ingredientele rămase în vasul oval rece, fără să adăugați ulei sau apă.
  • Porniți sursa de căldură la foc mediu (plita cu inducție la 160°C) și gătiți timp de 5 minute. Apoi, lăsați focul mic (90°C) și gătiți pentru încă 90 de minute.
  • Pregătiți sosul amestecând legumele cu ajutorul robotului de bucătărie mixSy.
  • Serviți cu salată de sezon în frumoasele farfurii de porțelan Rio Gold.

Bucurați-vă din plin de acest preparat splendid și sănătos!

Bon Appetit!

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *