Pui cu chutney de mango și arahide

Dacă te declari un gurmand al gusturilor îndrăznețe, vei adora cu siguranță rețeta noastră de pui cu mango și arahide! Vom îmbina fructele exotice cu o varietate de legume proaspete și carne de pui crescută organic pentru ca tu să savurezi o masă copioasă ce îți va satisface papilele gustative la maximum, fără să-ți afecteze sănătatea.

Puiul organic poate fi inclus cu ușurință în cele mai multe diete. Este bogat în vitaminele A și B, iar bucățile file au mult mai puțină grăsime decât carnea de vită sau cea de porc. Prin adăugarea amestecului de legume obțineți o masă echilibrată care acoperă aportul nutritiv necesar de calorii sănătoase, vitamine și minerale. Așa cum v-am obișnuit, atunci când vine vorba de carne, nu ne putem abține să nu mai subliniem încă o dată cât de important este locul de unde o achiziționați. Așadar, puiul crescut natural în fermele ecologice este întotdeauna cea mai bună alegere!

Odată ce ați terminat de „cules” toate ingredientele sănătoase, nu ne rămâne decât să dăm startul unei pregătiri pe măsură! Wok-ul multifuncțional din gama Zepter Masterpiece Cookware este ideal pentru prepararea rețetelor inspirate din bucătăria asiatică. Wok-ul este fabricat din același aliaj metalic 316-L ca și restul vaselor noastre și are o bază acuterm compactă triplă, ceea ce permite gătirea la temperaturi joase și fără riscul producerii de substanțe cancerigene. Pe lângă toate aceste beneficii, nu este nevoie să adăugăm apă sau alte grăsimi!

INGREDIENTE (4 porții)

  • 500g pui
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ardei gras verde
  • 1/3 ananas
  • ½ zucchini
  • 1 legătură de ceapă verde
  • ½ arahide nesărate
  • 2 cești de orez
  • 4 cești cu apă purificată la Aqueena Pro/Edel Wasser
  • Sucul de la 1 limetă
  • Pătrunjel

Ingrediente pentru chutney-ul de mango 

  • 1 mango
  • 8-9 roșii cherry
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos de soia
  • Chili după gust

MOD DE PREPARARE

  • Amestecați ingredientele pentru chutney folosind robotul multifuncțional MixSy.
  • Puneți orezul în vasul Zepter Z-2030, turnați apa purificată peste orez și acoperiți.
  • Porniți sursa de căldură la foc mediu (plita cu inducție la 160°C) timp de 5 minute.
  • Apoi dați focul mic (reduceți temperatura la 90°C) vreme de încă 5 minute.
  • Opriți sursa de căldură și mutați vasul de pe foc (plită). Lăsați vasul să se liniștească timp de 15 minute, acoperit.
  • Adăugați puiul și 200-300 ml de chutney în Wok-ul rece, fără să adăugați apă sau ulei.
  • Gătiți la foc potrivit (120°C) timp de 2 minute.
  • Apoi dați focul mic (reduceți temperatura la 90°C) și adăugați ardeiul gras (roșu și verde), ananasul, zucchini, arahidele și ceapa verde.
  • Gătiți la foc mic (90°C) pentru încă 15 minute.
  • La final adăugați sucul de limetă și pătrunjelul tocat mărunt.

Video aici

Pentru un plus de eleganță și savoare serviți orezul separat de pui în farfuriile de porțelan Royal Gold.

 

Sfatul bucătarului: Pentru prepararea corectă a orezului, acoperiți fundul vasului cu boabele de orez până obțineți o suprafață egală. Așezați mâna deasupra orezului și adăugați suficientă apă cât să vă acopere degetele.

 

 

Chef Petra Gerić 

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *