Pui cu ananas la wok

Am decis să culegem rețeta de astăzi tocmai de pe meleagurile orientale ale Asiei. Pentru pregătirea acestui preparat asiatic tradițional am folosit, bineînțeles, Wok-ul Zepter, vasul specific gastronomiei asiatice, ideal pentru a găti o sumedenie de preparate din vasta bucătărie a lumii. Wok-ul poate fi folosit pentru a găti orice tip de peraparat, de la legume până la carne sau pește, supe de legume, mâncăruri mexicane, italiene și îndeosebi asiatice, în felurite modalități: la abur, la grătar, prin fierbere sau frigere.

Cele mai multe mâncăruri asiatice sunt foarte sărate și conțin foarte mult ulei. De regulă, oamenii prăjesc inutil ingredientele la temperaturi înalte și în grăsimi supraîncălzite, care sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea noastră. Fiecare ingredient care este gătit la temperaturi ce depășesc limita de 100°C, își modifică aportul nutritiv și, la un moment dat, începe să producă substanțe dăunătoare, care ne afectează organismul precum o otravă.

Cu ajutorul Wok-ului Zepter însă, nu avem nevoie să folosim alte grăsimi decât cele naturale pe care le obținem direct din ingredientele pe care le folosim. Cheia este să gătim la temperaturi joase și în combinație cu tehnologia Zepter și aliajul metalic superior 316-L ale vaselor Masterpiece. Mai adăugați puțină imaginație, ingrediente savuroase și multă dragoste și fiți siguri că de fiecare dată veți obține un preparat pur și simplu delicios!

Astăzi vom folosi tăițeii japonezi soba. În japoneză soba semnifică hrișcă. Practic, acești tăiței se obțin 100% din făină de hrișcă sau dintr-un amestec de făină de hrișcă cu făină de grâu. Făina de hrișcă este o sursă importantă de nutrienți precum, proteine, fibre, fier, carbohidrați, tiamină (sau vitamina B1 supranumită și „vitamina bunei dispoziții“ sau „vitamina performanței intelectuale“) și mangan. Întrucât nu este o cereală și nu are nicio legătură cu grâul, hrișca nu conține gluten, putând astfel să fie consumată în siguranță de persoanele care sunt intolerante la gluten sau care suferă de boală celiacă (enteropatie glutenică).

Tăițeii soba sunt de asemenea o alternativă mai puțin calorică la pastele de grâu: 98 calorii la 100g de tăiței. Deși Wok-ul este la origine un vas chinezesc cu baza curbată, Wok-ul Zepter are o bază plată, tocmai pentru a se adapta cu ușurință la plitele moderne. Pe lângă acest lucru, are capacitatea unică de a atinge temperaturi de până la 300°C atât în partea de jos a vasului, cât și în cea de sus. Acest lucru permite gătirea separată a preparatelor și la temperaturi diferite în același timp.

Vasele Zepter sunt o mărturie vie a faptului că nu există o metodă mai bună pentru transformarea unor cantități umile de ingrediente în preparate delicioase, care abundă în sănătate, cu un minim de grăsimi, timp pierdut și costuri.

Vă invităm, așadar, să combinăm împreună tradițiile vechi cu noua tehnologie modernă!

Video aici

INGREDIENTE:

  • 100g arahide
  • 500g pui
  • 2 linguri miere
  • ¼ ananas
  • 2 roșii întregi
  • 1 ardei feliat
  • Chili după gust
  • 1 ceașcă suc de portocale
  • Sos de soia
  • 100g țelină
  • 500g tăiței soba
  • 500ml apă purificată de la Edel Wasser/AqueenaPro pentru fierberea tăițeilor

 Pentru sosul pesto:

  • 100ml ulei de măsline extravirgin
  • 100g ierburi aromate proaspete (busuioc, pătrunjel, țelină)

 MOD DE PREPARARE:

  • Așezați puiul în Wok-ul Zepter Z-W3045, rece, fără să adăugați ulei și acoperiți vasul. Porniți sursa de căldură la foc potrivit sau plita cu inducție la 120°C, timp de 5 minute.
  • Adpugați restul ingredientelor.
  • După 2 minute, lăsați focul mic/reduceți temperatura la 90°C și gătiți timp de încă 10 minute.
  • Ridicați capacul și adăugați: sosul pesto, chili, uleiul de măsline și tăițeii soba fierți în apa purificată.
  • Serviți preparatul în frumoasele farfurii de porțelan Gold Cobalt și bucurați-vă de acest minunat preparat asiatic gătit în stil Zepter!

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *