Produsele Zepter originale nu se vând din portbagaj sau din sac!

Cutie Zepter contrafăcută

Așa cum brandurile celebre din modă își văd creațiile copiate grosier și vândute la colț de stradă, și brandul Zepter se confruntă în ultima vreme cu un val de falsuri: „fake”-uri grosolane, comercializate prin parcări și nu numai. Am pus la punct un mini-ghid pentru ca niciun client de bună-credință să nu mai cadă în plasa escrocilor.

Oficial, industria bunurilor contrafăcute este unul dintre cele mai prospere sectoare de activitate din lume. Conform datelor OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), în 2016 comerțul cu bunuri contrafăcute s-a ridicat la 461 de miliarde de dolari, mai exact cât economia unei țări de mici dimensiuni. Într-atât de mare a devenit „caracatița” care domină această zonă neagră a economiei globale.

Oriunde plecăm în lume, găsim zeci de comercianți care vând poșete „fake” întinse direct pe asfalt, parfumuri și cosmetice contrafăcute, electronice care n-au nimic în comun cu originalele decât un logo lipit stângaci pe o carcasă ieftină sau haine cu etichete „de firmă” cusute pe vapor. Sunt realități cu care ne confruntăm și toate brandurile mari, consacrate, au trecut la un moment dat prin asta.

Din păcate, nici Zepter nu face excepție: în cei 31 de ani de existență, vasele și tehnologia inovatoare a produselor Zepter au creat suficientă vâlvă la nivel mondial pentru a stârni interesul comercianților de pe piața neagră.

În ultima vreme, ne-am confruntat cu mai multe relatări îngrijorătoare: clienți Zepter sau oameni interesați de brand sunt abordați în parcări sau chiar la semafoare, în trafic, pentru a li se oferi produse Zepter cu caracter de „chilipir”, respectiv vasele Masterpiece Cookware.

Vânzătorii fictivi pozează abil în „consultanți de vânzări” care au mai rămas cu un produs pe stoc și vor să scape rapid de el, în reprezentanți Zepter care se întorc de la o conferință și au un produs în plus sau pur și simplu în buni-samariteni care vor să-ți ofere „un preț excelent” la un produs pe care ți-l doreai de mult.

De cele mai multe ori, prețul respectiv nu este cu mult mai mic decât al produsului Zepter original, dar ceea ce se află în cutie sunt bunuri „made in China”, fără vreo legătură cât de mică cu calitatea sau cu proprietățile produsul copiat. Păgubiții ne-au vizitat la sediu, aducând produsele pentru care au plătit bani grei, așa că am avut ocazia să le vedem și să le analizăm îndeaproape. Sunt oale din cel mai ieftin metal, care imită grosolan vasele Zepter și care au fost create și aruncate pe piața neagră pentru a specula interesul tot mai crescut al oamenilor pentru un stil de viață sănătos.

Discutând cu mai multe persoane care au umplut buzunarele „reprezentanților” impostori, am decis să punem cap la cap un ghid scurt pentru ca tu, potențial client interesat de vasele Zepter, Masterpiece Cookware, să nu cazi niciodată în plasa unui astfel de șarlatan.

Iată la ce trebuie să fii atent:

  1. Diferența de aspect 

Aici e cel mai simplu de detectat falsul. Oricât de bine s-ar strădui să copieze aspectul vaselor, impostorii nu reușesc decât o spoială de suprafață, evidentă din prima clipă unui ochi atent. Tocmai de aceea, ei mizează pe rapiditatea tranzacției: o ofertă bună, de neratat, pentru care trebuie să te decizi acum și să scoți banii pe loc.

Ba chiar am întâlnit și cazuri în care clientul, entuziasmat de „afacere”, s-a dus repede la bancomat să scoată banii sau chiar a mers acasă cu comerciantul impostor, ca să-i dea banii și să nu piardă „chilipirul”. De unde timp să te mai uiți cu atenție la produse, când ți se spune că pierzi o super-ofertă la ceva ce îți doreai de mult?

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

  • Vasul original Zepter are 3 straturi de metal, comprimate cu o presă de 2.000 de tone, astfel încât suprafața de bază să fie indestructibilă și să nu se deformeze niciodată. Primul dintre cele trei straturi de metal este îmbunătățit după o tehnologie patentată Zepter și suprafața antiaderentă devine parte integrantă a aliajului metalic indestructibil. Nu se adaugă nimic vasului (nu există nituri vizibile, etichete lipite, hârtii prinse de mânerele vaselor), totul este compact și finisat. Niciodată un vas contrafăcut nu va putea avea înglobată o asemenea tehnologie și nici nu va arăta ca un corp compact.

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

  • Vasele originale Zepter NU sunt făcute în China, ci sunt realizate cap-coadă în Italia, în fabrica Zepter de lângă Milano. Așa se întâmplă de 31 de ani, fără excepții.

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

  • Vasele Zepter originale sunt făcute dintr-un aliaj metalic cu 50% mai scump și mai rezistent decât oțelul inoxidabil, complet antialergic și neutru. Este același folosit pentru ceasurile Apple, instrumentarul chirurgical și implanturile dentare. Imaginați-vă cum ar putea să concureze cu asta un produs contrafăcut într-o fabrică obscură și gândit doar ca să semene cât de cât ca aspect cu cel original.

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

  • AMBALAJELE

Cutiile în care vin vasele sunt copiate grosier după o variantă de ambalaj folosită cu ani în urmă de Zepter. Produsele Zepter originale sunt ambalate INDIVIDUAL (fiecare vas în cutia proprie), nicidecum toate laolaltă în aceeași cutie.

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

2. Un produs original Zepter NU se va vinde niciodată în trafic, la semafor, dintr-un portbagaj sau dintr-o geantă. 

Nu există excepții, nu există reprezentanți care „se grăbesc”, care au „pe stoc” ceva rămas sau care vor să-ți facă un cadou din portbagajul propriu. Toate acestea sunt scenarii gândite special ca să-ți câștige încrederea.

Certificat fake, în care se observă greșeli flagrante de gramatică și logică, mizând pe faptul că, încântat de chilipir, cumpărătorul nu va citi cu atenție.

În primul rând, un adevărat reprezentant Zepter te va invita la o întâlnire la sediul companiei sau într-un alt loc stabilit de comun acord, îți va propune eventual o demonstrație cu produsul și o discuție mai amplă despre proprietățile lui. Vei primi o carte de vizită și ți se va da timp de gândire, în niciun caz nu vei fi „luat pe sus” și silit să te decizi acum, pe loc, cât scoate „domnul” sau „doamna” cutia din portbagaj.

Broșură fake, în care sunt fotografiate niște așa-zise certificate de autenticitate.

Dacă vreun șarlatan încearcă să facă această figură, cere-i o întâlnire la sediul firmei, o carte de vizită sau un loc în care poți să testezi produsul sau să afli mai multe despre el. Se va bloca, va găsi repede o scuză și va fugi sau, ca să te preseze să cumperi, îți va spune că este o ocazie de neratat și că găsește rapid pe altul dacă tu nu vrei. Lasă-l în pace și vezi-ți de drum, ca să nu-ți pierzi banii degeaba.

3. Nu există produs Zepter vândut fără acte: contract, factură, garanție

La parafarea oricărei tranzacții pentru un produs Zepter, reprezentantul de vânzări va încheia un contract de vânzare-cumpărare, în care figurează atât datele vânzătorului cât și cele ale cumpărătorului. Pe baza contractului se emite o factură, purtând de asemenea toate datele de identificare ale companiei, iar odată efectuată plata, cumpărătorul primește un certificat de garanție care să ateste calitatea produselor sale și serviciile post-vânzare asociate acestora.

Plic fals, grosier realizat, în care clientul păgubit primește așa-zisele certificate de originalitate

Cum ar putea să-ți dea vreodată o astfel de documentație elaborată (și obligatorie pentru orice tranzacție legală și autentică) cineva care se oferă să-ți transfere pe loc cutia din portbagajul propriu în portbagajul tău, contra unei sume de bani date la negru, fără niciun act doveditor? Oricât de convingătoare ar fi persoana, nu cădea în plasă și nu te lăsa dus cu vorba pentru a face rabat de la aceste reguli. Sunt banii tăi și nu vrei să umfle conturile unor falsificatori notorii.

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

4. Orice document însoțitor pe care-l primești trebuie să aibă date de contact

Cutiile „fake” de vase Zepter pe care le-am primit de la diverși păgubiți vin cu ditamai broșurile, copiate sau încropite luând ca model documentele originale, dar fără nici cel mai mic semn distinctiv real: un număr de telefon de contact, o adresă fizică, un email al persoanei care ți-a vândut produsul, un loc în care să suni dacă ai o problemă.

Așa vine ambalat un vas Zepter veritabil

Uită-te cu atenție, fiindcă în euforia momentului și al afacerii făcute, cei mai mulți oameni nu se gândesc decât că o doamnă drăguță sau un domn amabil i-a ajutat să beneficieze de un chilipir, nicidecum că acea doamnă sau acel domn vor dispărea în secunda doi și îi va înghiți pământul. Dacă a doua zi ai o întrebare sau o problemă, ia-i de unde nu-s!

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

CONCLUZIA:

Data viitoare când cineva îți flutură prin față o cutie de Zepter cu titlu de „afacere”, ține minte:

Toți știm povești despre „un băiat care știe pe cineva undeva și aduce mai ieftin, produsul original, sută la sută, garantat” sau alte scenarii de același tip. În 99,99% din cazuri, banii pe care-i plătim oamenilor care ne promit asemenea „afaceri” sunt bani pierduți, dați degeaba pe produse contrafăcute și neconforme calitativ. Nu e niciun chilipir să plătești câteva mii de lei pe niște cratițe de cea mai proastă calitate, pe care le vei arunca la gunoi în cel mai scurt timp fiindcă n-au nimic de-a face cu proprietățile adevăratelor vase Zepter.

Stânga produsul Zepter original, dreapta varianta fake

În cazul produsului original, prețul este dat de tehnologia înglobată și de faptul că producem sustenabil, în Europa (am povestit aici toate componentele prețului și de ce vasele Zepter merită banii). În cazul produselor contrafăcute vândute prin parcări, vei plăti o sumă mare din banii tăi munciți din greu pentru câteva oale ieftine, „made in China”, a căror realizare nu a costat mai mult de câțiva euro. Și care exact atâta fac – câțiva euro – deși ție ți se cere de o sută de ori pe-atât.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *