Prânzul la pachet, stress-free

Dacă dimineața sau seara mai reușim să mâncăm acasă, prânzul este cea mai problematică masă a zilei. În ea eșuează diete, se tocesc nervi și capitulează ultimele fărâme de voință. În realitate, totul e simplu, ușor și gustos.

De câte ori n-am văzut un vegetarian mâncând cartofi prăjiți la prânz, fiindcă era singura mâncare pe gustul lui pe o rază de câteva străzi? Sau n-am auzit un gurmand lamentându-se că nu găsește nimic gustos în preajma biroului, dar că mâncarea adusă de acasă e o bătaie de cap? De multe ori am fost și noi în aceeași barcă.

Ideea de a ne lua mâncarea „la pachet” este mai atractivă ca niciodată pentru un stil de viață sănătos, dar în același timp pare complicată și ne sperie. Teoretic, avem controlul asupra a ceea ce mâncăm și ne putem respecta ușor regimul sau crezul alimentar. Practic, așezată dimineața în caserolele sau pachețelele obișnuite, mâncarea noastră delicioasă devine, până la ora prânzului, o dezamăgire și mai mare decât mâncatul în oraș.

Nu mai arată fresh și gustos, ci pare deja învechită, ceea ce ne taie pofta de a ne ține de regimul de viață și crește instantaneu pofta de pizza, fast-food sau mâncăruri nesănătoase. Pentru pofte nu există remedii miraculoase, dar pentru problema menținerii alimentelor intacte există o soluție simplă. Vidarea alimentelor în pungi ermetice sau folosirea caserolelor speciale VacSy.

”Special” ne duce în general cu gândul la lucruri complicate, dar aici nu este cazul. VacSy e un sistem de ambalare a alimentelor în vid (acolo unde bacteriile, mucegaiurile și ciupercile nu pot supraviețui), patentat internațional și folosit de ani de zile cu rezultate excepționale. Practic, dacă un preparat pregătit de tine în acestă dimineață rezistă în frigider maximum două zile – și asta cu degradarea inevitabilă a gustului sau a aspectului – în vid poate rezista de 5 ori mai mult, iar lipsa oxigenului îi păstrează intacte proprietățile.

Mâncarea pregătită dimineața poate fi vidată fie într-o pungă ermetică, fie într-un recipient VacSy, fie într-un recipient din comerț. Există capace Zepter VacSy universale, care se potrivesc caserolelor tale de acasă, tot ce îți trebuie este dispozitivul portabil VacSy, fără fir. Așezată într-o caserolă identică sau chiar în aceeași caserolă pe care o ai în dulap de ani de zile, mâncarea va arăta la prânz ca și cum tocmai ai scos-o din cuptor sau ca și cum legumele tocmai au fost luate proaspete de pe tocător.

Nu e vorba de „magie”, este pur și simplu un mod de a folosi tehnologia în avantajul nostru, astfel încât să putem șterge macar câteva lucruri de pe „To Do List”-ul zilnic și, cel mai important, să nu mai facem compromisuri. Mâncatul pe fugă sau alegerea unui prânz fast-food pe motiv că n-am avut timp să gătim nu mai reprezintă o scuză când știm că o salată făcută astăzi rămâne cel puțin 7 zile la fel de fresh sau că o carne gătită rezistă impecabil 15 zile. Timpul nostru e prețios și trebuie folosit eficient, despre asta este vorba la toate produsele Zepter.

Poți afla mai multe despre tehnologia VacSy și despre tot ceea ce presupune ea pe pagina produsului.

Foto: zepter.ro

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *