Picnic în stil Zepter

De câte ori nu v-ați dorit să pregătiți o masă fresh și gustoasă în mijlocul pădurii?

Pregătiți focul și transformați-vă experiențele în aer liber cu un picnic în stil Zepter.

P.S: Avem frigărui! 🙂

Așa cum v-am obișnuit, am pregătit totul în vasele Zepter Masterpiece Cookware. Mulțumită aliajului metalic 316-L, folosit în cabinetele de chirurgie, din care sunt fabricate toate vasele noastre, precum și tehnologiei revoluționare URA datorită căreia alimentele nu se lipesc, vasele Zepter Masterpiece Cookware asigură aportul maxim de nutrienți și de gust, fără adaos de ulei, apă sau grăsimi.

FRIGĂRUI DE LEGUME PE PAT DE HUMUS

Pentru frigărui:

  • ardei gras roșu, galben și verde
  • ceapă roșie
  • broccoli
  • zucchini
  • ciuperci

Pentru garnitură – humus:

  • 1 conservă de năut
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură tahini
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriță rasă de sare Himalaya
  • 1 linguriță rasă de chimen
  • 1 vârf de boia afumată iute
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin

MOD DE PREPARARE

Pentru frigărui: Alternați bucățile de legume pe bețele de frigărui. Frigeți-le într-un vas grill timp de 2 minute pe fiecare parte.

Pentru humus: Puneți năutul strecurat, tahini, sarea, chimenul, boiaua afumată iute, usturoiul, zeama de lămâie și uleiul de măsline în recipientul MixSy. Amestecați până obțineți consistența unei paste. Dacă este necesar, adăugați puțin din lichidul în care a fost conservat năutul sau încă puțin ulei de măsline, până când obțineți consistența dorită.

Pentru servire: Așezați mai întâi pasta de humus și frigăruile deasupra. Asezonați cu sare Himalaya și puțin ulei de măsline. Pentru un plus de prospețime presărați puțină verdeață tocată fin.

FRIGĂRUI DE PUI CU SOS DE IAURT

Pentru frigărui:

  • 600 g piept de pui
  • 1-2 cepe roșii

Pentru marinată:

  • 2 linguri oțet balsamic
  • ½ linguriță boia afumată iute
  • ½ linguriță paprika
  • ½ linguriță oregano uscat
  • 2 căței de usturoi
  • coaja și zeama de la 1 lămâie
  • piper proaspăt măcinat
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin

Pentru sosul de iaurt:

  • 400 ml iaurt grecesc
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură de frunze de mentă
  • 1 lingură de busuioc
  • 1 lingură de pătrunjel
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 ardei iute roșu
  • sare Himalaya, piper

Pentru servire adăugați și:

  • 1 avocado
  • castravete

MOD DE PREPARARE

Pentru carne: Puneți toate ingredientele pentru marinată într-un recipient VacSy potrivit, amestecați-le bine și adăugați bucățile de piept de pui. Amestecați din nou, vidați recipientul și lăsați marinata la frigider peste noapte.

A doua zi (deși puteți să pregătiți carnea chiar și cu câteva zile înainte) pregătiți frigăruile alternând bucățile de pui cu cele de ceapă și frigeți-le într-un vas grill timp de câteva minute pe fiecare parte.

Pentru sosul de iaurt: Într-un bol amestecați menta, busuiocul și pătrunjelul tocate fin cu zeama de lămâie, puțină sare, piper, ardeiul iute (tocat mărunt), iaurtul grecesc și uleiul de măsline.

Pentru servire: Așezați sosul de iaurt pe farfurie și deasupra frigăruile de pui. Asezonați cu sare Himalaya și decorați cu felii de castravete și avocado.

FRIGĂRUI DE PORC CU ANANAS ȘI LINTE

Pentru frigărui:

  • 600 g file de porc
  • 1 ananas proaspăt
  • pătrunjel

Pentru sosul de ananas:

  • 400 ml suc de ananas
  • 1 lingură miere
  • ½ linguriță ghimbir proaspăt ras
  • 1 cățel de usturoi
  • 3-4 linguri sos de soia
  • 1 linguriță amidon
  • ½ ardei iute sau sos iute (după gust)
  • sare Himalaya
  • piper proaspăt măcinat
  • salată verde
  • rozmarin proaspăt

MOD DE PREPARARE

Pentru prepararea marinatei și sosului de ananas: Într-un vas Zepter adăugați sucul de ananas, mierea, ghimbirul, usturoiul, sosul de soia, ardeiul iute, amidonul, sarea și piperul. Fierbeți la foc mediu până când conținutul ajunge la jumătate și se îngroașă vizibil. Lăsați jumătate din conținut la răcit și folosiți cealaltă jumătate pentru servire. În marinata lăsată la răcit puneți bucățile de carne, amestecați și mutați conținutul într-un recipient VacSy pe care îl lăsați la frigider peste noapte.

A doua zi (deși puteți pregăti carnea chiar cu câteva zile înainte) alternați bucățile de carne cu cele de ananas pe bețele de frigărui. Frigeți-le într-un vas grill timp de câteva minute pe fiecare parte.

Separat, frigeți câteva felii de ananas pe care le serviți alături de frigărui. Asezonați cu sare Himalaya și sosul de ananas pus deoparte.

FRIGĂRUI DE VIȚEL CU SPARANGHEL

Pentru frigărui:

  • 600 g carne de vițel
  • 200 – 300 g sparanghel

Pentru marinată:

  • 1 linguriță usturoi granule
  • 1 linguriță ceapă granule
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • piper
  • 30 ml ulei de măsline extravirgin

Pentru dressing:

  • 2 linguri mentă proaspătă
  • 2 linguri pătrunjel
  • 1 ardei iute
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 20 ml oțet de vin
  • sare, piper

Pentru garnitură:

  • 400 g linte fiartă
  • 1 ceapă roșie
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare Himalaya, piper

MOD DE PREPARARE

Pentru carne: Puneți toate ingredientele pentru marinată într-un recipient VacSy. Amestecați ingredientele și adăugați bucățile de carne. Amestecați din nou, vidați recipientul și lăsați-l la frigider peste noapte.

A doua zi (deși puteți pregăti carnea chiar cu câteva zile înainte) alternați bucățile de carne cu cele de sparanghel pe bețele de frigărui. Frigeți-le timp de câteva minute pe fiecare parte până capătă o culoare aurie.

Pentru dressing: Într-un bol amestecați pătrunjelul, menta și ardeiul iute tocate mărunt cu uleiul de măsline, oțetul de vin, sare și piper după gust.

Pentru garnitură: Căliți ceapa roșie tocată mărunt în puțin ulei de măsline, adăugați lintea și frigeți-le împreună timp de câteva minute. Asezonați cu sare și piper.

Pentru servire: Așezați lintea pe jumătate de farfurie. Folosiți cealaltă jumătate pentru frigărui. Asezonați cu sare Himalaya și serviți cu puțină zeamă de lămâie și dressing.

BON APPETIT!

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *