Păstrăv cu legume

Probabil că nu e pentru prima dată când auziți despre diete sănătoase care recomandă consumul de pește de cel puțin 3 ori pe săptămână. Nu este un sfat ușor de urmat, mai ales dacă locuiți departe de mare sau dacă piața cea mai apropiată de dvs. nu este suficient de aprovizionată. Cu toate acestea, vrem să vă propunem o rețetă delicioasă: păstrăv cu legume. Păstrăvul este un nume frecvent folosit pentru a denumi mai multe specii de pește de apă dulce din familia Salmonidae. Multe dintre aceste specii trăiesc în lacuri și râuri de apă dulce și deseori sunt crescuți ferme piscicole. Acest lucru facilitează găsirea lor în zona continentală.

Păstrăvul este bogat în acizi grași Omega 3, recunoscuți pentru faptul că diminuează considerabil riscul apariției bolilor cardiovasculare. Acizii grași Omega 3 scad nivelul trigliceridelor și al inflamațiilor la adulții sănătoși. Consumul unei porții de 100 g de păstrăv asigură 7 vitamine din complexul de vitamina B, care facilitează digestia și ajută corpul să-și extragă energia necesară din alimente. Păstrăvul este, de asemenea, bogat în proteine, iar o singură porție acoperă 40% din aportul zilnic necesar și recomandat.

Totuși, mesele sănătoase nu depind doar de ingrediente sănătoase: metoda de preparare este, de asemenea, cheia pentru o viață sănătoasă. Studiile medicale au arătat că o dietă nesănătoasă, care se bazează pe o metodă de preparare inadecvată și vase de proastă calitate este cauza principală în apariția celor mai grave boli cronice cu care ne confruntăm în ziua de azi. Toate vasele Zepter garantează: mai puține grăsimi dăunătoare, mai puține calorii, mai multe vitamine, mai multe minerale și mai multe proteine, și pe lângă toate acestea, hrana își păstrează proprietățile nutritive, biologice și organoleptice.

Vă invităm să vă bucurați alături de noi de această masă gustoasă și sănătoasă!

Video aici

INGREDIENTE (2 PORȚII)

Pentru prepararea corectă a rețetei vă recomandăm să folosiți Vasul Quadra Z-Q1927 din colecția Masterpiece Cookware.

  • 1 păstrăv de aprox. 600 g
  • 100g zucchini
  • 50g ciuperci
  • 2 lămâi
  • 1 ceapă roșie
  • 2 morcovi
  • 1 linguri ulei de măsline
  • Piper, după gust

MOD DE PREPARARE:

  • Tăiați toate legumele.
  • Așezați peștele pe tocătorul Felix de la Zepter și tăiați-l file folosind cuțitul bucătarului de la Zepter.
  • Apoi tăiați fileurile în bucăți mai mici.
  • Așezați legumele în vasul Quadra (Z-Q1927) rece, fără să adăugați ulei sau alte lichide.
  • Acoperiți legumele cu un strat de file de păstrăv, cu pielea în jos, urmat de încă un strat de legume și de păstrăv, de data aceasta cu pielea în sus.
  • Deasupra așezați restul legumelor și feliile de lămâie.
  • Acoperiți vasul Quadra și porniți plita cu inducție la 160° C (foc mediu) timp de 3 minute, apoi reduceți temperatura la 90°C timp de încă 10 minute.
  • La sfârșit, adăugați uleiul de măsline presat la rece și piper după gust.
  • Pentru servire vă sugerăm să folosiți superbele vase de porțelan Rio Black.

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *