Paste Bolognese

Într-o zi friguroasă, cum este cea de astăzi, puține preparate sunt mai reconfortante pentru suflet  decât o porție sănătoasă de paste Bolognese. Am ales o rețetă tradițională pe care nu avem de gând să o schimbăm, ci doar să o ”îmbunătățim” cu ajutorul vasului Zepter Z-2440 din colecția Masterpiece Cookware, care ne va permite să pregătim sosul într-un mod mult mai sănătos, la temperatură joasă și fără adaos de apă, ulei sau alte grăsimi.

Rețeta de paste Bolognese, originară din Italia secolului al XVIII-lea, este de obicei preparată cu ”tagliatelle”, tăiței lungi, mai groși decât spaghetele, ideali pentru sosul Bolognese care este destul de consistent. De fapt, italienii numesc sosul bolognese ”ragu”, așadar, dacă în viitorul apropiat aveți de gând să vizitați țara sub formă de cizmă și dintr-odată vi se face poftă de un sos cu carne, aveți grijă să cereți ”Tagliatelle cu Ragu”.

Dar, să trecem la treabă! Așa cum am menționat la început, vom pregăti sosul în unul din vasele Zepter Masterpiece Cookware. Astfel, ingredientele noastre îți vor menține aportul nutrițional la înălțime, în primul rând pentru că se gătesc în propriul suc și în al doilea rând pentru că vasele Zepter au fost create special pentru gătirea la temperaturi joase. Deși rețeta noastră este cu paste, contrar așteptărilor, nu vom folosi apă și nici ulei pentru prepararea sosului, și asta dintr-un motiv foarte simplu: vasele Zepter sunt fabricate din aliajul metalic superior 316-L, care previne lipirea ingredientelor de fundul vasului și, cel mai important pentru sănătatea noastră, eliberarea de substanțe toxice în timpul procesului de gătire.

INGREDIENTE

  • 500g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 5 căței de usturoi
  • 200g țelină
  • 2 morcovi
  • 100g pancetta
  • 500g roșii proaspete
  • 300ml vin roșu
  • sos pesto
  • paste proaspete (tagliatelle)
  • busuioc proaspăt

MOD DE PREPARARE

  • Adăugați carnea tocată de vită în vasul Zepter Z-2440 rece, fără să adăugați ulei și apă.
  • În același vas adăugați legumele tocate mărunt (ceapa, usturoiul, morcovul, țelina, roșiile) și pancetta și amestecați-le împreună cu carnea de vită.
  • Deasupra amestecului turnați vinul roșu, acoperiți vasul și porniți sursa de căldură la foc mic (plita cu inducție la 90°C) timp de 20 minute.
  • După ce s-au scurs cele 20 de minute, opriți sursa de căldură. Ridicați capacul și adăugați sosul pesto, pastele fierte în prealabil și frunzele proaspete de busuioc.
  • Amestecați și lăsați preparatul să se odihnească vreme de 5 minute.
  • Pentru un plus de savoare serviți pastele în farfuriile de porțelan Eden.

 

Buon appetito!

Chef Petra Geric

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *