Mic ghid de cosmetică masculină

Te-ai întrebat vreodată ce aveau în comun Ramses II şi Robert Smith? Sau ce ar fi discutat la micul dejun Ludovic al XIV-lea şi David Bowie? Preocuparea bărbaţilor pentru înfăţişare datează de mii de ani, iar dincolo de excentricităţile şi “picanteriile” care au marcat epocile, se ascunde o nevoie firească de îngrijire care rezonează cu respectul de sine şi cu “masculinitatea” la superlativ. Mai ales într-o societate care pune din ce în ce mai mult accentul pe imagine. Prin linia sa cosmetică specializată Philip for Men, Zepter Cosmetics oferă bărbatului modern “armele” cosmetice pentru a arăta în permanenţă bine, dar şi pentru a beneficia de un mic răsfăţ personal.

Este vorba despre o cultură a îngrijirii care a existat dintotdeauna sub diverse forme şi care este redescoperită cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie şi a formulelor care răspund celor mai stringente nevoi ale tenului: uscăciune accentuată, cearcăne, aspect tern şi iritaţii localizate însoţite cel mai adesea de roşeaţă. Tenul masculin nu este “imbatabil”, iar capacitatea acestuia de a face faţă provocărilor cotidiene este în strânsă legătură cu atenţia acordată fiecărui neajuns. Oricât de minor ar părea la prima vedere. Conform unor studii efectuate recent de forumurile ştiinţifice, peste 70% din populaţia masculină se confruntă cu probleme ale tenului cauzate de inflamaţii localizate, acnee sau dermatite, iar procentul celor care apelează la produse cosmetice specializate este în creştere vizibilă de la un semestru la altul – de la 40,74% la începutul lui 2017, la 45.72% în toamna aceasta.

 

Philip for Men este o gamă complexă de produse de îngrijire formulate special pentru a asigura tenului masculin atât un aspect sănătos, cât şi pentru a-l proteja de agresiunile mediului exterior. Pentru că da, şi pielea bărbaţilor este vulnerabilă, fragilă şi …capricioasă. Motiv pentru care o mică incursiune în tainele cosmeticii masculine reprezintă primul pas în obţinerea unui ten “în putere” (indiferent de vârstă):

De ce aceeaşi cremă facială nu poate fi utilizată “în cuplu”? Din acelaşi motiv pentru care există diferenţe structurale între bărbaţi şi femei. Spre deosebire de epiderma feminină, pielea bărbaţilor este mai densă şi mai groasă (cu aproximativ 30%), ceea că înseamnă că are nevoie de o atenţie specială pentru a asigura nutriţia celulelor mai numeroase. O cremă cu o consistenţă bogată, poate? Nicidecum. Dat fiind că glandele ce produc sebum sunt mai mici la bărbaţi, pătrunderea elementelor active în piele trebuie facilitată prin utilizarea unor texturi uşoare, cu rol de permeabilizare. Serul de regenerare celulară din gama Philip for Men a fost conceput tocmai în acest sens: o formulă lejeră, non-uleioasă, care se absoarbe rapid în piele şi care acţionează în profunzime pentru a suplini carenţele la nivel celular şi pentru a îmbunătăţi răspunsul epidermei în faţa factorilor externi (poluare, schimbări climatice, stres oxidativ etc).

Chiar şi bărbieritul cotidian este adesea un factor agresiv: elimină celulele superficiale, afectează filmul hidrolipidic protector (bariera naturală a pielii) şi produce sensibilizări (senzaţia de piele care “strânge”, care se înroşeşte rapid şi care reacţionează în faţa oricărui stimul). Gelul pentru ras din colecţia Philip for Men beneficiază însă de o formulă îmbunătăţită cu aloe vera şi alantoină, care asigură confort în timpul bărbieritului, previne iritaţiile şi reduce descuamarea. Formula fără alcool este potrivită tuturor tipurilor de ten, iar cuplată cu balsamul după ras din aceeaşi gamă, transformă bărbieritul într-un moment de plăcere. Mai mult decât atât, cele două produse conţin cocktail-uri concentrate de ingrediente active naturale care favorizează regenerarea celulară, revigorează şi redau calităţile unei epiderme sănătoase: elasticitate, fermitate, luminozitate, tonus excelent.

Pentru primele semne de ridare, specialiştii Zepter Cosmetics au dezvoltat unul dintre cele mai eficiente produse din segmentul “men skincare”: Gelul anti-oboseală Philip for Men. Cu toate că se ridează mult mai târziu şi mult mai greu comparativ cu tenul femeilor, graţie unei structuri superioare a fibrelor de colagen, pielea bărbaţilor nu ştie să disimuleze: odată declanşată îmbătrânirea, ridarea este pronunţată şi evidentă. Gelul anti-oboseală Philip for Men este ideal pentru asigurarea nutrienţilor necesari unei bune funcţionări a mecanismelor interne şi pentru ameliorarea diferitelor afecţiuni cutanate, stimulând cicatrizarea, regenerarea ţesuturilor şi îmbunătăţind vizibil condiţia pielii. În plus, produsul este un excelent concentrat “anti-fatigue”, energizand tenul şi asigurându-i cea mai bună formă posibilă. Nu doar în perioade solicitante, ci zi după zi.

 

Descoperă gama de produse cosmetice pentru bărbaţi Philip for Men în magazinul Zepter situat pe Bulevardul Unirii, nr.70 si online pe www.shop.zepter.ro. Iar dacă ai nevoie de consiliere suplimentară, un reprezentant Zepter îţi stă oricând la dispoziţie.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *