Maioneză de casă

Odată ce ai încercat rețeta noastră de maioneză de casă, nu vei mai dori să te întorci niciodată la borcanele de pe rafturile din supermarket! Pe lângă faptul că are un gust mult mai bun, nu conține conservanți. Ingredientul-cheie este gălbenușul de ou, care îi conferă maionezei gust și o textură satinată, așadar aveți grijă să alegeți mereu ouă de cea mai bună calitate. Recomandarea noastră este să fie organice, de la găini crescute la sol, în aer liber.

De regulă, albușurile de ouă sunt promovate ca fiind mai benefice pentru sănătate, însă marea parte din valoarea lor nutrițională se regăsește de fapt în gălbenuș. Probabil nu o să vă vină să credeți, însă vitaminele A, B, D și E, precum și conținutul de proteine se află în gălbenuș!

În general, ouăle sunt o sursă generoasă de fosfor, seleniu și vitaminele  B12, B2 și B5. Totodată, ele conțin și o cantitate însemnată de potasiu, magneziu, calciu și tiamină (vitamina B1). Însă, mulțumită vaselor Zepter Masterpiece Cookware, nu este nevoie să frigeți ouăle în ulei sau să le fierbeți în apă. Aliajul metalic 316-L din care sunt fabricate și tehnologia antiaderentă URA nu permit emiterea de substanțe toxice în timpul procesului de gătire. Astfel, puteți sta liniștiți, căci mâncarea nu vi se va lipi niciodată de fundul vasului!

INGREDIENTE

  • 10 gălbenușuri de ou
  • 100 ml ulei de măsline
  • piper
  • zeama de la 1/2 lime
  • 1 lingură muștar

MOD DE PREPARARE

  • Adăugați gălbenușurile de ou și piperul în recipientul MixSy 
  • Începeți să amestecați folosind robotul de bucătărie MixSy și treptat adăugați ulei de măsline, timp în care continuați să amestecați.

  • Adăugați muștarul și zeama de lămâie verde și încheiați prepararea maionezei amestecând de câteva ori la final.

Poftă bună!

Chef Petra Geric

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *