Linguine cu cerneală de sepie și creveți

Ingredientul forte al rețetei de astăzi este, pentru unii, pe cât se poate de neașteptat: linguine cu cerneală de sepie. Pe lângă faptul că cea din urmă conferă pastelor o culoare aparte, sepia le adaugă și un plus de savoare, reușind astfel să alinieze o rețetă de altfel clasică la gusturile moderne. Roșiile cherry bine coapte, creveții de un roz delicat și sparanghelul și busuiocul de un verde electrizant adaugă încă și mai multă culoare și farmec acestui preparat incredibil de delicios!

Mulțumită vaselor Zepter Masterpiece Cookware nu este nevoie să adăugăm ulei sau apă în timpul preparării pastelor – acest lucru ajută la reducerea grăsimilor, însă fără a compromite gustul preparatului. Toate vasele Zepter Masterpiece Cookware sunt fabricate din aliajul metalic 316-L din oțel inoxidabil, care permite gătirea la temperaturi joase, păstrarea volumului original al ingredientelor și a valorii maxime de nutrienți din acestea și cel mai important,  suntem feriți de riscul emiterii de substanțe toxice în timpul procesului de gătire.

INGREDIENTE

  • 500 g creveți
  • 250 g roșii cherry
  • 1 zucchini
  • 500 g sparanghel
  • 400 g linguine cu cerneală de sepie (proaspete)
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 ml vin alb
  • 1 legătură de ceapă verde
  • frunze de busuioc proaspăt
  • 10 g nuci
  • 100 ml ulei de măsline
  • piper

MOD DE PREPARARE

  • Așezați creveții, feliile de roșii cherry, zucchini și sparanghel în Wok-ul Zepter Masterpiece Cookware Z-W2424-SC, rece, fără să adăugați apă sau ulei.
  • Deasupra legumelor adăugați pastele. Apoi turnați vinul alb și sosul de soia.

  • Acoperiți vasul și gătiți la foc potrivit (160°C pentru plita cu inducție) timp de 3 minute. Apoi continuați gătirea la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) vreme de încă 10 minute.
  • Mutați vasul de pe sursa de căldură și presărați ceapa verde, frunzele de busuioc proaspăt și nucile tocate grosier desupra pastelor.
  • La final, stropiți cu puțin ulei de măsline, asezonați cu piper și amestecați.
  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți linguinele în farfuriile de porțelan Rio Alb.

Poftă bună!

Chef Petra Gerić

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *