Lasagna cu legume

Lasagna vă duce imediat cu gândul la personajul animat gras, leneș și arțăgos pe nume Garfield? Nicio grijă, nu sunteți singurii! Ce-i drept, trebuie să recunoaștem că nimeni nu poate să reziste unei porții calde de lasagna, proaspăt scoasă din cuptor. Însă astăzi nu vrem să vă vorbim despre lasagna, așa cum este ea pregătită în mod tradițional, ci vrem să vă arătăm altfel de rețete cu totul noi, funky și delicioase pentru acest minunat preparat!

Așa cum v-am obișnuit până acum, puteți să preparați rețeta noastră de lasagna cu legume, folosind vasul nostru Masterpiece Cookware Z-2440, fără să adăugați apă, ulei sau alte grăsimi. Din păcate, adevărul este că ne-am obișnuit să consumăm mâncăruri complet secate de valori nutriționale și drept urmare ajungem să mâncăm peste măsură. Și de parcă nu ar fi suficient, procesul de supraîncălzire a grăsimilor produce acroleină, o substanță puternic cancerigenă ce poate duce la apariția unor probleme de sănătate severe.

Noi vă sfătuim să dați frâu creativității și să încercați rețeta de mai jos de care o să vă bucurați din plin, cu siguranță!

Video aici

INGREDIENTE:

  • 3 ardei grași (roșu, galben, verde)
  • 1 zucchini verde
  • 5 roșii
  • 1 tulpină de țelină
  • 500g foi proaspete de lasagna
  • Pătrunjel proaspăt și ceapă verde
  • 200g ricotta
  • Piper măcinat
  • Ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

  • Începeți prin a tăia foile de lasagna în bucăți mici de cca. 5×5 cm.

Puteți să folosiți foi de lasagna proaspăt cumpărate sau puteți să le faceți chiar dvs.

  • Tocați toate legumele și așezați-le în vasul Masterpiece Z-2440, rece.
  • Așezați foile de lasagna peste legume.
  • Acoperiți vasul și porniți sursa de căldură la foc mediu sau plita cu inducție la 160° C timp de 2 minute, după care reduceți temperatura și lăsați să se gătească la temperatură o minimă de 90° C timp de încă 16 minute.
  • Între timp, apelați la robotul de bucătărie mixSy pentru a pregăti sosul pesto folosind ricotta, pătrunjelul proaspăt, ceapa verde și uleiul de măsline.
  • Îndepărtați capacul, turnați sosul pesto peste lasagna și presărați cu pătrunjelul și ceapa verde rămase.
  • Amestecați ușor și serviți cu plăcere!

Sfatul bucătarului: pentru un preparat și mai interesant, adăugați o mână de nuci tocate!

 

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *