Gnocchi de casă

Dacă ai încercat vreodată pastele proaspete, atunci cu siguranță știi că pur și simplu nu se compară cu soiurile uscate. Pentru prepararea lor, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și de o pereche de mâini 🙂 Îți garantăm că experiența frământării pastelor va fi una cu adevărat satisfăcătoare!

Deși, tehnic vorbind, pastele gnocchi sunt mai degrabă considerate niște ”găluști”, procesul lor de preparare este practic identic cu cel al preparării pastelor obișnuite, singura diferență fiind adăugarea cartofilor și a inconfundabilului parmezan. În plus, pentru ”rularea” lor, tot ce îți trebuie este un făcăleț.

Mulțumită vaselor Zepter Masterpiece Cookware și capacului Syncro-Clik pentru gătirea sub presiune, putem fierbe cartofii sub presiune la temperatură joasă, cu foarte puțină apă și în jumătate din timpul necesar gătirii în vasele obișnuite. Astfel, reușim să menținem valorile nutritive la maximum și masa va fi gata cât ai zice… gnocchi!

Așadar, data viitoare când vei avea mulți oaspeți la masă, sfatul nostru este să sari peste banalele paste la cutie și să-ți servești mesenii cu un preparat ca la carte. Pentru un rezultat cât mai savuros, gnocchi pot fi serviți împreună cu un sos Bolognese, pe bază de tomate și carne tocată, sau cu sos de roșii simplu.

Sfatul bucătarului: pentru a preîntâmpina ocaziile speciale, pregătește din timp o cantitate mai mare de gnocchi pe care o poți conserva la congelator până la 2 luni cu ajutorul aparatului pentru sigilarea pungilor de la VacSy.

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 3 ouă
  • 200g parmezan proaspăt ras
  • 1 kg făină
  • 100ml de apă purificată de la AqueenaPro sau Edel Wasser

MOD DE PREPARARE

  • Adaugi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în vasul Zepter Z-2042, apa purificată și acoperi vasul cu capacul Syncro-Clik Z-420-20.
  • Începi procesul de gătire sub presiune la foc mare (240°C pentru plita cu inducție) până la declanșarea butonului de reglare a presiunii, apoi reduci sursa de căldură (90°C pentru plita cu inducție) și gătești pentru încă 10 minute.
  • După ce s-au scurs cele 10 minute, muți vasul de pe sursa de căldură și aștepți până când supapa de siguranță se ridică.
  • După ce ai curățat cartofii de coajă îi dai prin răzătoare.

  • Amesteci ouăle, parmezanul și făina cu cartofii și frămânți până obții un aluat uniform.
  • Modelezi aluatul în forma unui sul de 1.5 cm grosime și apoi îl tai în bucăți de 2cm grosime fiecare.
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *