Gnocchi cu creveți

În timpul zilelor fierbinți de vară suntem cu gândul la vacanțe petrecute pe malul mării, bucurându-ne de extraordinar de delicioasele feluri de mâncare din pește și fructe de mare.

Așa că, de ce să nu pregătim fructe de mare acasă? Mâncarea preparată cu ingrediente provenite din adâncurile mării ne va satisface gusturile și va influența starea de bine generală a corpului nostru: o alimentație echilibrată, compusă din 3 feluri de mâncare din pește sau fructe de mare pe săptămână, va face minuni pentru sănătatea noastră.

Creveții, la fel ca toate celelalte fructe de mare, conțin în cantități mari acizi grași sănătoși Omega-3. Acestea sunt grăsimi bune pentru sistemul cardiovascular, protejează funcțiile inimii, reduc tensiunea arterială ridicată și riscul de a suferi un atac de cord.

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 400 g gnocchi (sau 100 g de persoană)
  • 200 g creveți jumbo
  • 200 g creveți
  • 400 g roșii tăiate cuburi
  • 80 g dovlecel
  • 40 g busuioc
  • 0.2 l ulei de măsline

Video aici

Mod de preparare:

  • Tăiați roșiile și dovlecelul în cuburi, cu ajutorul cuțitului și tocătorului de la Zepter
  • Curățați creveții
  • Așezați creveții și creveții jumbo, legumele și gnocchi, în această ordine, în vasul de frigere din inox Z-FP2425-SC/S rece
  • Acoperiți vasul și porniți sursa de căldură la foc mediu (160°C pentru plita cu inducție) timp de 2 minute, apoi lăsați focul mic (coborâți temperatura la 90°C) și gătiți vreme de încă 15 de minute.
  • Luați vasul de pe sursa de căldură când preparatul este gata, adăugați ulei de măsline și amestecați puțin.
  • Decorați cu frunze de busuioc si pătrunjel mărunțit.  

Ați observat că nu am folosit ulei sau apă pentru gătit, astfel că hrana își păstrează aromele și savoarea naturale, precum și valorile nutriționale ale ingredientelor.

Acest lucru este posibil datorită aliajului metalic superior 316L al vaselor Zepter Masterpiece Cookware, care permit gătirea la temperaturi joase fără a adăuga apă sau grăsimi. Alimentele nu se ard, iar în timpul preparării nu se vor elibera substanțe toxice, cancerigene, mâncarea fiind astfel sănătoasă.

Bucurați-vă de ingrediente sănătoase și gustoase, în plus, preparate corect și sigur!

Gustul minunat al mării în casa noastră!

Bon Appétit!

Chef Petra Gerić

 

 

 

 

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *