Găluște cu prune și zahăr de cocos

Găluștele cu prune sunt un desert binecunoscut și adorat în aproape toate țările europene. Contrastul dintre compoziția de cartofi ușor aromată și prunele dulci transformă acest desert lipsit de zahăr într-unul deosebit de reconfortant pentru zilele friguroase.

Așa cum v-am obișnuit, am pregătit această rețetă în vasele Zepter Masterpiece Cookware, fabricate din aliajul metalic 316-L din oțel inoxidabil, care ne permite să gătim la temperaturi joase, fără a adăuga ulei sau alte grăsimi. Astfel, preparatele noastre favorite, capătă o savoare pe cât de delicioasă, pe atât de sănătoasă!

Răsfățați-vă familia și musafirii cu ceva diferit în perioada sărbătorilor!

INGREDIENTE (24 găluște)

  • 1kg cartofi
  • 1 ou
  • 60g unt
  • 300g făină
  • 24 prune mici

Pentru înveliș

  • 200g pesmet
  • 200g zahăr de cocos
  • 100g ulei de cocos
  • Scorțișoară (după gust)

MOD DE PREPARARE

  • Curățați cartofii de coajă și tăiați-i cubulețe.
  • Gătiți cartofii în Vasul Caserolă Zepter Z-2015 de 1.5 litri la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) timp de 20 minute, fără să adăugați apă.
  • Zdrobiți cartofii și lăsați-i deoparte la răcit.
  • După ce cartofii s-au răcit, adăugați untul, un vârf de sare și oul. Adăugați treptat făina până când obțineți un aluat moale (cu cât adăugați mai multă făină, cu atât găluștele vor fi mai tari).
  • Împărțiți aluatul în două și pregătiți foile de aluat (7mm grosime).
  • Tăiați aluatul în pătrățele de 7×7 cm. Așezați câte o prună (fără sâmbure) în mijlocul fiecărui pătrățel de aluat.

  • Înveliți ușor pruna în aluat până când obțineți forma unei găluște.

  • Umpleți Vasul Master Zepter Z-2042 de 4.2 litri cu apă. Aduceți vasul la temperatura de fierbere și începeți să adăugați găluștele una câte una.
  • După ce găluștele încep să iasă la suprafață, lăsați-le să mai fiarbă încă 5 minute.

  • Frigeți ușor pesmetul împreună cu zahărul de cocos în Vasul Caserolă Quadra Z-Q1918, la temperatură joasă. Adăugați scorțișoară după gust.
  • Scufundați găluștele cu prune în uleiul de cocos și tapetați-le apoi cu amestecul de pesmet și zahăr de cocos.
  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți găluștele în farfuriile de porțelan Zepter Royal Gold Bordeaux.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *