File de somon cu dovleac și fenicul

Somonul este un pește foarte sănătos, însă nu ne putem bucura de numeroșii nutrienți pe care ni-l oferă doar dacă îl și gătim corect. În cele ce urmează vom împărtăși cu dumneavoastră secretele pentru prepararea corectă a rețetei noastre de astăzi: file de somon cu legume.

Iată care sunt principalele 6 beneficii salutare ale somonului:

  1. Ne protejează împotriva cancerului – seleniul conținut de somon împreună cu vitamina D formează un cuplu perfect pentru inhibarea dezvoltării celulelor canceroase.
  2. Sprijină sistemul cardiovascular – prin consumarea porțiilor recomandate săptămânal, avem mari șanse să diminuăm riscul producerii de infarcte, atacuri de cord, creșterii colesterolului și tensiunii.
  3. Susține vederea – somonul și uleiul de pește, în general, susțin sănătatea ochilor și ne îmbunătățesc vederea în mod semnificativ.
  4. Ne face mai frumoși – da! pentru că stimulează producția de colagen și redă pielii elasticitatea și tinerețea.
  5. Somnul este mai odihnitor – somonul este o sursă bogată de triptofan, un sedativ 100% natural, care scurtează timpul care ne este necesar pentru a adormi.
  6. Reduce apariția inflamațiilor și le calmează – acizii grași omega 3 și proteinele din somon dețin puternice proprietăți antiinflamatorii.

Video aici

Bucurați-vă de gătit, dar și de savoarea rețetei noastre cu file de somon folosind Grill-ul pentru gătit din gama Masterpiece.

INGREDIENTE pentru 4 porții sănătoase:

  • 300g dovleac
  • 1 praz
  • 200g mazăre verde
  • 1 mână de frunze de fenicul proaspete
  • 4 fileuri de somon a câte 150g
  • Amestec de condimente uscate (oregano, chimion, piper)
  • Semințe uscate de fenicul (opțional)
  • 1 ceașcă de vin alb
  • Ulei de măsline presat la rece (opțional)

MOD DE PREPARARE:

  • Așezați dovleacul, prazul și ierburile aromate pe tocătorul Felix, din lemn de nuc solid, de la Zepter și tocați-le potrivit cu ajutorul cuțitului universal Santoku.
  • După ce ați amestecat legumele, mutați-le în Griller-ul oval Z-V3025Z, rece, fără să adăugați ulei sau apă. Apoi adăugați fileurile de somon, asezonate generos cu amestecul de condimente uscate, turnați vinul alb și acoperiți vasul.
  • Gătiți timp de 2 minute la foc mediu (160°C la plita cu inducție) după care dați focul mic (90°C la plita cu inducție) preț de încă 20 de minute.
  • După ce s-au scurs cele 20 de minute ridicați capacul și serviți minunatul preparat în superbul porțelan Gold Bordeaux din Colecția Masterpiece.
  • Dacă doriți, adăugați și puțin ulei de măsline presat la rece.

 Folosind sistemul de gătit Zepter mâncarea este preparată în mod sănătos, fără adaos de grăsimi, iar bucatele nu sunt doar mai sănătoase, ci și mai gustoase!

  • Mâncarea arată mai bine: pentru că își menține culoarea, forma și textura naturale.
  • Mâncarea este mai gustoasă: pentru că își menține savoarea și aromele naturale (chiar și fără adaos de sare).
  • Mâncarea este mai sănătoasă: valorile nutriționale și biologice (nutrienții esențiali, vitaminele, mineralele, proteinele, oligoelementele) sunt păstrate. Alimentele nu se ard și nu conțin acroleină, o substanță cancerigenă deosebit de periculoasă pentru sănătatea noastră.

Bon Appetit!

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *