Cum îţi îngrijeşti tenul primăvara

Primăvara a întârziat puţin ce-i drept, însă aşteptarea sa ne-a oferit răgazul necesar pentru a ne pune la punct “bagajul” cosmetic menit să ne însoţească în aventura noului sezon. Temperaturile în creştere şi factorii de mediu generează noi nevoi de îngrijire a pielii, aşadar este momentul să înlocuim texturile onctuase ale cremelor de faţă, cu unele mult mai lejere şi mai fresh. Obiectivul: un ten care renaşte în sincronicitate cu natura.

Departe de noi gândul de a te îndemna să dai la o parte cu orice preţ produsele cosmetice preferate şi să recurgi la o sesiune rapidă de shopping. Nu despre asta este vorba, ci despre o regândire a ritualului de îngrijire în acord cu cerinţele reale ale tenului. Cremele pe care le foloseai până acum sunt în continuare foarte bune, însă dacă observi cu atenţie pielea ta nu mai oferă acelaşi răspuns după câteva luni de utilizare constantă a lor.

Odată cu trecerea într-un nou sezon, nu doar garderoba se schimbă, ci şi nevoile tenului. Dacă în lunile de iarnă, epiderma se simţea răsfăţată şi protejată de frig cu texturi bogate şi dense, la început de primăvară tot ceea ce îşi doreşte este lejeritate şi mângâiere delicată. Încetul cu încetul secreţia de sebum se echilibrează, ritmul de reînnoire celulară se accelerează, iar obiectivele de îngrijire se schimbă, accentul căzând cu precădere asupra redării luminozităţii tenului şi protecţiei împotriva radiaţiilor solare, principala cauză a îmbătrânirii premature.

Ce trebuie să reţii este că aşa cum la anumite intervale de timp îţi schimbi programul de antrenament la sală pentru a obţine răspunsul dorit din partea organismului, şi pielea are nevoie de noi stimuli pentru pentru a atinge cea mai bună formă posibilă. Iar asta înseamnă aceleaşi ingrediente active, însă dispuse sub o altă formă, mai bine absorbită şi tolerată de piele.

Spre ce ar trebui să îţi îndrepţi atenţia? În principiu, pe raftul tău de beauty ar fi indicat să se regăsească câteva produse pentru exfoliere delicată, serumuri cu efect de albire a tenului (funcţionează excelent atât pentru petele pigmentare, cât şi pentru uniformizarea cromatică), secondate de creme cu factor de protecţie solară (este cea mai bună perioadă pentru a începe să le foloseşti), loţiuni şi emulsii lejere şi nu în ultimul rând, măşti revitalizante.

Odată cu creşterea temperaturilor, ritualul purificator al tenului devine primordial. Dacă în timpul sezonului rece, regenerarea se producea mai lent, primăvara totul devine alert, inclusiv procesul de reînnoire celulară. Prin urmare, un produs cu acţiune exfoliantă este absolut necesar pentru a elimina orice impuritate şi a reda pielii luminozitatea naturală. Îţi recomandăm să încerci Gelul de exfoliere cu extract de bambus La Danza, un veritabil tratament fortifiant şi un adjuvant excepţional în cosmetica anti-aging, care pe lângă curăţarea în profunzime a porilor şi îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii, contribuie la îmbunătăţirea texturii şi a tonusului epidermei. Nu uita că de fiecare dată când îl aplici (de două-trei ori pe săptămână este suficient), pielea să fie curată (demachiată în prealabil) şi uşor umezită, iar mişcările de masaj să fie energice, însă delicate. Scopul este acela de a exfolia cu blândeţe pielea şi de a o permeabiliza, astfel încât produsele din etapele următoare de îngrijire să penetreze cu uşurinţă epiderma, nu de a leza suprafaţa cutanată.

Dacă nu apelezi decât rareori la măşti de faţă, acum este momentul să revii asupra lor şi să le acorzi mai multă atenţie. Nu reprezintă un moft, ci o necesitate: nu doar că efectul revitalizant este imediat, ci ajută ulterior şi produsele de îngrijire să acţioneze mult mai bine. În plus, foarte multe măşti, în special cele care conţin argile şi ingrediente marine, au şi un puternic efect detoxifiant şi anti-aging, echilibrând totodată şi aportul hidric. Încearcă Masca cu argilă şi extract de echinacea verde din colecţia Swisso Logical şi vei vedea rezultatul încă de la prima aplicare. Tenul tău va fi extrem de încântat, mai ales dacă te confrunţi cu un exces de sebum în zona T sau cu uscare accentuată a anumitor porţiuni ale pielii (de regulă obraji şi bărbie).

Serurile pentru albire, pe care le regăseşti în categoria produselor “whitening”, nu sunt destinate exclusiv depigmentării, ci şi uniformizării cromatice a tenului, indiferent de vârstă. Pe lângă ingredientele care inhibă enzima tirozinază şi previn formarea de noi pete brune, serurile whitening conţin şi activi cu rol antioxidant şi de iluminare a pielii. Asta înseamnă că utilizând înainte de crema de faţă un astfel de concentrat de tinereţe, bifezi cel puţin trei efecte pe care în mod obişnuit le obţineai în urma unui tratament cosmetic profesionist la un centru de înfrumuseţare: fortifierea pielii şi îmbunătăţirea răspunsului acesteia în faţa radicalilor liberi şi a factorilor poluanţi din mediul exterior, o luminozitate de invidiat şi o textură mai netedă. Serul pentru albire Swisso Logical face chiar mai mult de atât: diminuează eficient hiperpigmentarea cauzată de expunerea neprotejată la radiaţiile solare sau de înaintarea în vârstă, stimulând în acelaşi timp metabolismul celulelor, pentru un efect puternic anti-îmbătrânire. Foarte important: după serul de albire, trebuie obligatoriu să aplici un ecran solar.

Primăvara secreţia de sebum de accentuează, acesta constituind principalul motiv pentru care crema bogată şi onctuasa utilizată în lunile de iarnă nu îşi mai îndeplineşte misiunea (deja la 20+ de grade pielii îi este greu să absoarbă o textură densă) şi trebuie înlocuită cu o formulă mai lejeră şi mai uşor absorbită în piele. Crema de faţă de zi/noapte din gama Zepur prezintă o textură perfectă pentru perioada de tranziţie între sezoane, revigorând la scurt timp după aplicare pielea şi asigurându-i confort şi protecţie. Având la bază ingrediente 100% naturale, crema de faţă Zepur menţine nivelul de hidratare al pielii la cote optime pe tot parcursul zilei şi este ideală pentru pielea sensibilă sau hiper-reactivă.

Te invităm să descoperi gamele de cosmetice Zepter în showroom-ul nostru situat pe Blv. Unirii, nr.70 şi online pe shop.zepter.ro şi să oferi în dar frumuseţe de Sărbători celor dragi.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *