VIDEO Cum gătim mielul de Paști sănătos și gustos, cu Elena Lasconi și Petra Geric

Petra Geric, private chef și trainer Zepter International, gătește alături de Elena Lasconi o friptură de miel delicioasă și fără adaos de grăsimi sau de sare:

Avem nevoie de:

  • o pulpă de miel sau spată (lamb knuckle)
  • 4 cepe roșii
  • 500 g morcovi
  • 1 kilogram de cartofi
  • Mix de plante mediteraneene – cimbru, rozmarin;
  • Mix de condimente – după gust (boia, tumeric, ardei iute/chili, chimen, fenicul);
  • Piper mozaic;
  • Opțional – puțin vin rosé.

Cum preparăm?

Pasul 1: Asezonăm bine mielul cu mix-ul mediteraneean;

Pasul 2: Așezăm mielul în vas, fără a adăuga niciun fel de grăsime;

Pasul 3: Punem pe lângă miel legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari;

Pasul 4: Acoperim și se lăsăm 5 minute la temperatura medie, apoi reducem sursa la temperatura minimă pentru ca totul să se pregăteasca încet, în suc propriu, 75 de minute;

Din când în când se agită vasul

Pasul 5: După 75 de minute, dăm la o parte vasul de pe sursa de caldură și lăsăm acoperit încă 15 minute;

Pasul 6: Putem turna ușor, în ultimele 15 minute de pregătire, puțin vin rosé. Nu este neapărat necesar, deoarece în vasele Zepter puteți găti totul fără adaos de lichide, în suc propriu.

Pasul 7: Servim oaspeților cu ceapă verde și ridichi;

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *