Cum facem economii la bugetul familiei folosind VacSy

Cele mai bune investiții sunt cele prin care ajungem să economisim bani, să ne simplificăm viețile și să fim eficienți pe termen lung. În cele ce urmează îți explicăm foarte concret de ce sistemul multifuncțional VacSy poate să-ți scadă cu o treime cheltuielile cu hrana din fiecare lună.

Diferența dintre o simplă cheltuială gospodărească și o investiție pentru casă, cu un impact direct asupra finanțelor personale, e radicală. Cheltuiala înseamnă o sumă de bani pe care o plătești lunar sau săptămânal, pentru a primi un obiect sau un serviciu de care ai nevoie. E alegerea ta cum îl folosești, îl consumi sau îl arunci, dar știi că luna viitoare va trebui să-l cumperi din nou și tot așa. Avem nevoie de hrană sănătoasă și de ingrediente de cea mai bună calitate pentru gătit, așa că e firesc ca bugetele de cheltuieli gospodărești să fie o prioritate.

Investiția, în schimb, înseamnă să plătești o sumă fixă, în schimbul căreia știi, dincolo de orice dubiu, că îți vei reduce cheltuielile pe termen lung și îți vei îmbunătăți viața pentru totdeauna. Dai banii o singură dată și ai certitudinea că, în mai puțin de un an, prețul pe care l-ai plătit se va compensa cu economiile făcute. Apoi, odată ieșit pe plus, vei continua să faci economii încă mulți ani de-acum încolo. Zepter intră la categoria investițiilor pe termen lung și am explicat cum economisești bani, concret, cu produsele Zepter.

Cât mâncăm și cât risipim?

Probabil nu te-ai gândit niciodată cât de multe alimente se risipesc într-un an, dar volumul lor e enorm: 1,3 miliarde de tone, adică o treime din cât se produce în decursul a 12 luni. Trăim într-o lume în care foametea este o realitate zilnică pentru un miliard de oameni, dar nu avem nicio problemă să aruncăm la gunoi o cantitate de mâncare cu care am putea hrăni nu unul, ci trei miliarde de oameni într-un an. Sună înfricoșător? Chiar este.

Doar în România, se risipesc anual 2,27 de tone de mâncare, adică 3,8 miliarde de euro sunt cheltuite de oameni pe alimente care sfârșesc în pubela de gunoi fără a fi consumate. Cheltuieli goale, pe care le facem lună de lună și de care nici măcar nu reușim să beneficiem, pentru că se alterează, expiră sau cumpărăm prea mult și perisabil.

Aici intervine în ecuație VacSy, sistemul de recipiente din sticlă și pungi ermetice în care mâncarea durează mai mult și își păstrează intacte proprietățile, astfel încât să nu mai fi nevoit să arunci la gunoi alimente pentru care ai cheltuit o sumă consistentă din bugetul familiei.

Citește aici și de ce vasele Zepter sunt o economie pe termen lung.

De ce merită sa plătești pentru VacSy?

Fiecare obiect Zepter este realizat în țara cu cele mai înalte competențe pentru categoria respectivă de produse. Aparatura VacSy este realizată integral în Italia, în fabrica Zepter de lângă Milano, iar tehnologia de ambalare în vid este patentată internațional.

Principiul de funcționare este simplu: alimentele sunt plasate în recipiente din sticlă sau pungi ermetice, iar pompa VacSy scoate aerul în câteva secunde. Odată cu el dispar bacteriile, mucegaiurile și ciupercile, care au nevoie de oxigen pentru a supraviețui, iar mâncarea reține toate proprietățile nutritive și aspectul proaspăt. Dacă un aliment are o durată de viață de o zi în frigider, același aliment ținut în vid durează 5 zile. Intact, păstrându-și culoarea, gustul și savoarea.

Ce economisești folosind VacSy?

  1. BANI

Am făcut un calcul matematic luând ca punct de plecare o familie cu 4 membri, al cărei buget lunar pentru alimente este de 2.000 de lei pe lună. Așa cum arată statisticile de mai sus, negru pe alb, o treime din alimentele cumpărate cu acești bani sunt aruncate la gunoi înainte de a fi folosite. O risipă de mâncare și de bani.

Ținând aceleași alimente în recipiente VacSy, mâncăruri ușor perisabile precum brânza rezistă chiar și două luni în vid, fără a-și pierde proprietățile, iar alimentele uscate rezistă chiar și 6 luni. Când cumperi un borcan cu zacuscă sau orice alt preparat cu capac, de multe ori constați că, la scurt timp după deschiderea borcanului, produsul s-a alterat dacă n-ai apucat să-l consumi rapid. Cu VacSy nu mai ai nici această grijă: poți resigila borcanele cumpărate din comerț, după fiecare folosire, pentru a păstra conținutul lor mai mult timp.

Fiecare vas VacSy are un calendar în capac, pentru a marca ziua și luna în care a fost vidat, deci nici măcar nu trebuie să ții minte nimic.

Aplicând aceste principii, aceeași familie cu 4 copii pentru care făcusem calculul de mai sus ar economisi, folosind VacSy, o treime din bugetul de cumpărături lunare cu mâncarea, adică 600 de lei pe lună. Într-un an, economiile ajung la 7.200 de lei. Negru pe alb, fără a mai risipi alimente și bucurându-te de tot ceea ce cumperi fără stresul de a consuma repede, înainte să se altereze produsele.

2. SPAȚIU

În afară de mâncare, tehnologia de vidare VacSy poate să elimine și un alt tip de „risipă”: risipa de spațiu. Spațiile de depozitare a hainelor dintr-o casă reprezintă întotdeauna o problemă și adesea ajungem să drămuim fiecare sertar sau raft, pentru ca hainele de iarnă și cele de vară să încapă în același dulap.

Volumul hainelor depozitate până la următorul sezon se poate reduce cu un sfert, cu aceeași pompă VacSy: introducem hainele într-o pungă specială VacSy, o sigilăm cu pompa VacSy, iar pe lângă spațiul salvat în dressing, avem siguranța că hainele noastre sunt ferite de praf, molii sau alți factori de mediu.

3. TIMP

Păstrând alimentele intacte și sănătoase mai mult timp, poți rări drumurile și volumul cumpărăturilor de la supermarket. În loc să cumperi alimente noi, te poți bucura de cele pe care le ai în frigider și care nu și-au pierdut gustul sau celelalte proprietăți. De câte ori deschizi capacul unui recipient VacSy, e ca și cum tocmai ai fi cumpărat alimentul respectiv.

VacSy și toate celelalte produse Zepter sunt gândite complex, pe baza unor tehnologii elaborate, pentru a asigura cu brio unele dintre cele mai simple și firești lucruri de care ai nevoie în viața ta. Sănătate. Wellness. Energie. Vitalitate. Eficiență. Încearcă astăzi tehnologia VacSy, unul dintre consultanții noștri te așteaptă oricând pentru a dezvolta aceste calcule și a discuta pe marginea lor.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *