Cum alegi produsul potrivit pentru curăţarea tenului

Un ten curat, proaspăt şi luminos este echivalentul frumuseţii fără termen de expirare. Însă nu toate cosmeticele cu rol purificator şi metodele de curăţare sunt potrivite nevoilor particulare ale pielii tale. La fel cum orice ritual de beauty se dovedeşte eficient atât timp cât este concentrat pe suplinirea carenţelor epidermei, curăţarea tenului este declinată în mai multe acte „custom-made”, fiecare cu un rol precis. Pare puţin cam complicat, însă în realitate este extrem de simplu. Odată ce descoperi produsele care ţi se potrivesc, totul va căpăta sens şi vei înţelege cât de important este de fapt cel mai banal gest în ecuaţia frumuseţii.

Pericolul invizibil la care tenul tău este supus zilnic

Ştim că trăieşti sub presiunea constantă a lipsei de timp şi departe de noi gândul de a-ţi aglomera şi mai mult programul zilnic. Crede-ne însă că atunci când vine vorba de frumuseţe, mai precis de ritualurile care stau la baza acesteia, merită din plin să fii meticuloasă. Pe termen lung, chiar şi 1 minut în plus face diferenţa.

Pielea este sensibilă la stresul oxidativ, iar faptul că trăim într-un mediu profund poluant afectează din plin mecanismele naturale de apărare. Dacă îţi imaginezi că la finalul zilei simpla îndepărtare a machiajului cu o loţiune demachiantă este suficientă, înseamnă că în fiecare seară adormi, fără să îţi dai seama, sub un strat invizibil de poluanţi care pot determina efecte celulare sau tisulare nedorite (de la iritaţii şi comedoane, până la alergii şi diferite forme de atopii). Metalele grele sau particulele rezultate din diverse tipuri de produse chimice nu se văd cu ochiul liber, însă aderă ca  un magnet. Pentru a le elimina nu este suficient un singur produs de curăţare a tenului, deoarece fiecare tip de impuritate este solubilă într-un anumit tip de formulă (cremă, lapte, gel, ulei etc).

Ritualul de curăţare a tenului „custom-made” nu este nici pe departe un moft sau o pierdere de vreme. Aşa cum nici a folosi mai multe produse cu acţiune purificatoare nu reprezintă exces de zel, în condiţiile în care efectele poluării asupra mediului sunt comparabile cu cele ale poluării asupra tenului. Dacă majoritatea liniilor de demachiere doar elimină impurităţile superficiale, produsele cu acţiune purificatoare concepute de Zepter alcătuiesc un scut epidermic de protecţie împotriva stresului oxidativ, menţinând pielea hidratată, tonifiată şi strălucitoare.

Demachiere vs curăţare – cum alegi produsele care ţi se potrivesc?

Produsele menite să redea puritatea tenului se regăsesc pe rafturile de beauty în nenumărate variante, de la cele clasice sub formă de cremă sau loţiune şi până la spume, stick-uri, uleiuri, geluri sau spray-uri. Toate par că fac acelaşi lucru – elimină machiajul şi impurităţile – însă de fapt rolurile lor sunt diferite. Între demachiere şi curăţare există o diferenţă sensibilă, de aceea ar trebui să incluzi în arsenalul tău cosmetic cel puţin două produse cu acţiune complementară. Primul produs trebuie neapărat să fie unul demachiant (gel, emulsie, lapte, cremă etc.) – îndepărtează machiajul – şi cel de-al doilea unul de curăţare pe bază de apă. Astfel cele două tipuri de impurităţi (grase şi apoase) sunt eliminate.

Cea mai bună formulă de curăţare pentru tenul uscat sunt cremele şi loţiunile care dizolvă blând machiajul, protejând bariera lipidică naturală şi hrănind pielea. Loţiunea demachiantă Swisso Logical este o opţiune excelentă pentru menţinerea unui ten curat şi sănătos, formula non-iritantă fiind îmbogăţită cu extract de echinacea, al cărui rol este de a stimula sistemul imunitar al pielii şi de a preveni pierderile de apă transdermice. În plus, formula bi-fazică elimină atât machiajul, cât şi impurităţile, putând fi utilizată inclusiv în zona ochilor.

Tenul normal sau combinat are nevoie de un produs de curăţare care să îi menţină echilibrul hidric şi în acelaşi timp să nu îi modifice ph-ul. De cele mai multe ori, zona T (frunte şi nas) este afectată de un uşor exces de sebum, în timp de pomeţii şi bărbia tânjesc după un plus de strălucire. Un demachiant bogat în vitamine, aşa cum este La Danza Vitamin Rich Cleanser, elimină delicat urmele de sebum, având în acelaşi timp proprietăţi anti-aging: vitamina E microîncapsulată protejează pielea împotriva îmbătrânirii premature, iar extractul din floare de hibiscus redă tenului strălucirea naturală.

Tenul gras este receptiv la produse de curăţare pe bază de apă, care nu au în compoziţie uleiuri şi alcool cu potenţial iritant şi inflamator. Gelul de curăţare Garden Heart din gama Swisso Logical Active Spa conţine extracte naturale din plante care ţin sub control producţia de sebum, fără a bloca porii, hidratează în mod optim tenul şi au acţiune antibacteriană.

Pentru ca ritualul purificator să fie complet, orice produs demachiant trebuie însoţit de o formulă cu acţiune exfoliantă, astfel încât porii să fie curăţaţi în profunzime şi toate tipurile de impurităţi să fie eliminate. Un gel exfoliant precum La Danza Bamboo Exfoliating Gel, masat zilnic pe tenul demachiat în prealabil şi uşor umezit, detoxifică şi purifică pielea, iar aplicată de două ori pe săptămână, Emulsia de gomaj Swisso Logical Active Spa – Garden Heart, asigură o microexfoliere delicată, menită să permeabilizeze epiderma şi să faciliteze o mai bună absorbţie a activelor din cremă în etapa următoare de îngrijire.

Regula de aur: alege întotdeauna produse delicate şi special concepute pentru curăţarea tenului, care îi menţin bariera naturală de protecţie şi nu îl privează de grăsimea necesară.

Te aşteptăm să descoperi gamele de cosmetice Zepter în showroom-ul nostru situat pe Blv. Unirii, nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *