Cotlete de vițel

Carnea de vițel are un gust delicat și o culoare trandafirie. Spre deosebire de carnea de vită, ea poate fi obținută din exemplarele de ambele sexe și ar trebui să facă parte din aportul nostru nutritiv zilnic. Astăzi, am pregătit pentru dvs. o rețetă simplă și extrem de delicioasă ce poate fi preparată cu ușurință pentru orice ocazie. Acum, cu ajutorul tehnologiei unice Zepter și a aliajului metalic superior 316 L, puteți aplica și dvs. metoda sous-vide chiar la dvs. în bucătărie!

Video aici

INGREDIENTE (pentru 4 porții):

 • 1 kg cotlete de vițel
 • 1 lingură muștar
 • 1 lingură miere
 • Ierburi proaspete: pătrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin
 • Ulei de măsline extra virgin
 • Amestec de condimente: scorțișoară, semințe de anason, semințe de fenicul, piper măcinat (sau piper Szechuan)
 • Vin
 • Usturoi tocat cu mixSy

METODĂ DE PREPARARE:

Zdrobiți toate condimentele uscate și obțineți un amestec aromat cu ajutorul lamei de tocat mixSy.

 • Pregătiți un sos pesto amestecând ierburile proaspete și uleiul extra virgin.
 • Asezonați carnea generos, pe toate părțile, cu ajutorul amestecului de condimente.
 • Așezați cotletele în vasul Masterpiece Grill Z-V3025Z, rece, fără să adăugați ulei. Bineînțeles, înainte de a începe să gătiți, așezați capacul cu termocontrol pe vas, astfel încât să creați condițiile propice pentru procesul sous-vide.

Porniți sursa de căldură la temperatură medie sau plita cu inducție Z-993R la o temperatură de 160°C. După 5 minute întoarceți carnea, puneți înapoi capacul și coborâți imediat temperatura la 90°C timp de 45 de minute. Temperatura joasă va permite gătirea lentă a cărnii, iar căldura acumulată în vas va topi grăsimea, iar carnea se va găti în mod egal. Capacul cu termocontrol va ajuta vasul să producă efectul de sous-vide, fără a folosi nicio metodă de vidare.

După ce ați adăugat vinul, opriți sursa de căldură, puneți deoparte vasul grill și lăsați carnea să se liniștească preț de câteva minute.

Ridicați capacul și așezați cotletele pe tocătorul Felix Zepter KCB-010 din lemn de nuc solid, ungeți carnea cu muștar și miere și la final cu sosul pesto.

Serviți cotletele direct pe tocător, alături de o garnitură de legume gătite în același stil sous-vide Zepter.

SFATUL BUCĂTARULUI:

Sfatul meu ar fi să pregătiți și salata de cartofi și rucola cu rodie și nuci (una dintre rețetele care vor fi postate ulterior).

Datorită aliajului metalic superior 316L, tehnologiei avansate și designului său inovator, Masterpiece Cookware permite gătirea fără apă și frigerea fără grăsimi. Astfel, mâncărurile dumneavoastră vor fi mai sănătoase și mai gustoase, deoarece își păstrează aromele și savoarea naturale, precum și valorile nutriționale și biologice (vitaminele, mineralele, proteinele, microelementele și macroelementele), vor avea mai puține calorii și nu vor conține substanțe periculoase. Cu ajutorul sistemului cu circuit închis Masterpiece Cookware nu veți mai face risipă de ingrediente, energie și bani și cel mai important, vă veți proteja sănătatea!

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *