Costițe de porc în sos barbeque

În Vasul caserolă Masterpiece Cookware de la Zepter puteți să gătiți costițe de porc în sos barbeque picant în mai puțin de două ore.

Mulțumită tehnologiei cu circuit închis, lichidul cu valorile sale nutriționale va rămâne în interiorul vasului, iar mâncarea dvs. preferată se va găti în suc propriu.

Masterpiece Cookware vă permite să gătiți fără adaos de grăsimi, ulei sau apă. Mâncarea își păstrează valorile sale nutriționale și biologice (vitaminele, mineralele, proteinele, oligoelementele micro și macro), va avea mai puține calorii și nu va conține substanțe periculoase pentru sănătatea dvs.

Amestecați toate ingredientele, așezați carnea în vas și veți gusta cele mai fragede costițe de porc pe care le-ați încercat vreodată (noi ne-am oprit din filmare doar ca să luăm o înghițitură și asta fără niciun fel de exagerare!).

Video aici

INGREDIENTE (4 porții):

  • 1 kg costițe de porc

Pentru sosul barbeque veți avea nevoie de:

  • 2 linguri muștar Dijon
  • 5 linguri pastă de tomate (sau roșii proaspete în plin sezon)
  • Roșii uscate
  • 500 ml bere neagră
  • 2 ardei iuți
  • Ghimbir proaspăt, dat prin răzătoare (opțional, o bucată de ghimbir de dimensiunea unui vârf de deget)
  • 5 linguri miere
  • Condimente după gust (chimen, chimion, coriandru, scorțișoară, piper negru)
  • Sos de soia

 MOD DE PREPARARE:

  • Pentru prepararea sosului barbeque, amestecați toate ingredientele cu ajutorul robotului de bucătărie MixSy.
  • Așezați carnea în Vasul caserolă Z-2850B rece și turnați sosul deasupra ei, după care puneți capacul.
  • Porniți sursa de căldură la foc mediu (160° C pentru plita cu inducție) și lăsați costițele să se gătească vreme de 10 minute. Reduceți temperatura la 90° C și lăsați să se gătească pentru încă 90 de minute, fără să ridicați capacul.
  • Din când în când, agitați vasul.
  • La final, dacă doriți, îndepărtați capacul timp de maximum 15 minute și mai adăugați puțină miere. Astfel, lichidul în exces se va evapora și va căpăta aspectul unei glazuri.
  • Sfatul nostru, serviți costițele barbeque cu legume gătite la Wok-ul Zepter sau cu salată Coleslaw.

Poftă bună!

Chef Petra Gerić

 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *