Cinci trucuri de beauty care îţi simplifică garantat viaţa

Rutina cosmetică este absolut necesară, însă oricât de meticuloasă ai fi şi oricât de multă plăcere i-ai asocia, trebuie să recunoşti că nu de puţine ori devine obositoare. Mai ales la finalul unei zile pline, în care rezervorul de energie este aproape gol şi tot ceea ce îţi doreşti este un somn lung şi odihnitor. Ce poţi face pentru a eficientiza puţin lucrurile? În articolul de azi îţi dezvăluim cinci trucuri de frumuseţe care îţi simplifică garantat viaţa şi te ajută să valorifici mai bine timpul.

Acordă 5 minute unei măşti faciale şi salvează 50 de minute petrecute la cosmetică

Măştile faciale nu reprezintă invenţii cosmetice de ultim moment, cu toate că judecând după popularitatea lor în prezent, ai crede că întreg universul frumuseţii este invadat de formule magice menite să îţi transforme aspectul pielii într-o manieră în care nu credeai că e posibil. Doi termeni trebuie să reţii din acest enunţ: MAGIC şi TRANSFORMARE. Adică punctele forte care conferă măştilor cosmetice un statut privilegiat în necessaire-ul zilnic. Rezervă-ţi doar cinci minute dimineaţa sau seara pentru aplicarea unei măşti, iar tenul tău nu va întârzia să îţi mulţumească. Indiferent de varianta aleasă – o mască pentru hidratare, curăţare în profunzime, calmare, fermitate, regenerare sau luminozitate – formulele măştilor prezintă o concentraţie ridicată de ingredienţi activi, ceea ce le face să aibă efect instant.

O mască potrivită nevoilor şi particularităţilor tenului echivalează cu un tratament cosmetic efectuat la salon. Pe lângă faptul că reîmprospătează tenul, o mască facială bună şterge la propriu oboseala de pe chip şi are efect de înviorare. Un mic truc la care poţi recurge este ca după deschidere să păstrezi masca în frigider. Nu doar că te vei îndrăgosti de senzaţia răcoroasă imprimată pielii în zilele toride, dar vei vedea în oglindă cum tenul tău se trezeşte la viaţă (este stimulată microcirculaţia şi redusă inflamaţia). Încearcă Masca cu fructe La Danza, un concentrat revitalizant ideal pentru orice tip de ten, sau Masca cu argilă Swisso Logical, un excelent tratament purifiant ce acţionează în timp record.

Foloseşte crema de ochi şi pentru ridurile din jurul buzelor

Omiţi să foloseşti cremă pentru conturul ochilor? Secretul pe care ţi-l vom împărtăşi acum nu doar că te va determina să o ai zilnic la îndemână, ci să o şi utilizezi inteligent. O cremă de ochi performantă nu doar că va combate radicalii liberi şi va decongestiona pielea fină din jurul ochilor, ci va preveni şi apariţia ridurilor în zona buzelor. Aplică o cantitate de cremă de mărimea unui bob de mazăre pe conturul gurii, utilizând degetul inelar pentru a facilita absorbţia delicată a produsului în piele şi vei vedea diferenţa.

În zilele în care pur şi simplu nu mai ai energie pentru a-ţi efectua ritualul complet de frumuseţe sau în care tenul este capricios, puţină cremă de ochi aplicată în zone cheie îţi asigură un aspect radios şi proaspăt. O poţi utiliza de asemenea şi pe lateralele nasului, între sprâncene şi pe centrul bărbiei. Nu vei mai avea nevoie de niciun alt produs iluminator. Îţi recomandăm: crema contur de ochi Hydro-Lifting din gama Swisso Logical sau La Danza Soft Touch.

Transformă-ţi crema de faţă în primer sau bază pentru un fard de obraz unic

Ştii deja că o cremă de faţă cu ingrediente atent selectate şi impecabil formulată te poate salva din multe situaţii, însă versatilitatea sa merge şi mai departe în zona make-up-ului “flash” sau de urgenţă. Da, este vorba fix despre acele momente în care faţa ta are nevoie de puţină uniformizare şi un strop de culoare, însă timpul nu îţi permite sub nicio formă efectuarea unui machiaj complet, ca la carte. Poate nu te-ai gândit până acum, însă crema de faţă pe care o foloseşti zilnic te ajută să fii gata în doi timpi şi trei mişcări (la propriu!). Desigur, dacă ştii cât, când şi cum să o utilizezi.

Primul pas: încălzeşte-o puţin în palme şi aplica-o pe ten cu mişcări ferme şi scurte de tapotare. În felul acesta înlocuieşti cu succes primer-ul şi creezi baza necesară pentru ca fondul de ten să adere corect. Pasul al doilea: creaza-ţi propriul fard de obraz cremos, amestecând puţină cremă cu ruj de buze lichid. Proporţia ar trebui să fie de 2 la 1 pentru un rezultat cât mai natural şi pentru un efect de îmbujorare pe care nu îl poţi obţine cu niciun alt produs. Ţine însă cont de faptul că amestecul de cremă cu gloss/ruj lichid se usucă foarte repede, aşadar apelează la mişcări rapide şi scurte pentru a uniformiza frumos culoarea. Nu ai nevoie de pensule, bureţi sau alte accesorii. În mai puţin de 2 minute, obţii un look natural, luminos şi fresh. Încearcă crema facială de zi/seară Zepur, cu o textură lejeră, ideală atât pentru îngrijirea cotidiană cât şi ca bază de machiaj.

Previne uscarea feţei în doi paşi simpli

Chiar dacă foloseşti o cremă intens hidratantă, se întâmplă uneori ca anumite porţiuni ale pielii să se usuce foarte mult şi chiar să se descuameze. Acest lucru se întâmplă mai ales în lunile reci ale anului, însă nici vara nu este exclus să te confrunţi cu atopii localizate. Una dintre explicaţii rezidă în formula produselor cu acţiune purifiantă pe care le aplici după demachiere. Anumite geluri sau emulsii de curăţare conţin agenţi destul de puternici de dizolvare a impurităţilor, care utilizaţi frecvent pot conduce la o sensibilizare a epidermei (mai ales în zona bărbiei sau a obrajilor).

Poţi preveni foarte uşor reacţiile nedorite din partea tenului tău, apelând la două produse de curăţare facială diferite: un gel mai concentrat seara şi o emulsie fină sau un lapte de curăţare dimineaţa, acesta din urmă ajutând pielea să îşi menţină hidratarea şi uleiurile protectoare. Îţi recomandăm Gelul de curăţare Garden Heart din gama Swisso Logical Active Spa şi La Danza Vitamin Rich Cleanser.

Ţine la îndemână loţiunea de corp – vei fi surprinsă în câte moduri o poţi folosi

Dacă nu ai încercat-o încă, acum este momentul perfect pentru a începe să o foloseşti. Este vorba despre loţiunea de corp Zepur, unul dintre cele mai noi produse din portofoliul Zepter Cosmetics, cu o formulă 100% naturală şi extracte organice de calitate superioară. Vei fi cucerită de textura sa lejeră, rapid absorbită în piele şi de confortul incredibil pe care ţi-l oferă. În plus, poţi folosi loţiunea de corp Zepur în alte două moduri inedite: amestecată cu câteva picături de ulei de argan sau de măsline conferă pielii o strălucire satinată, iar dacă îi adaugi un strop de loţiune bronzanta obţii propriul produs nuanţator în situaţiile în care eşti presată de timp.

Găseşti produsele cosmetice Zepter în showroom-ul din Blv. Unirii, nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *