Chutney de mango

Rețeta noastră pentru sosul chutney dulce-picant cu mango este extrem de ușor de pregătit. Sosul poate fi folosit simplu, pentru prepararea curry-ului sau în combinație cu preparatele din carne.

Pentru această rețetă vom folosi cât mai multe fructe de mango, bine coapte și suculente. Fructele de mango sunt foarte bogate în vitamina A, B, potasiu, magneziu și fibre. Pentru un plus de savoare vom adăuga mere și portocale, iar pentru gustul dulce-picant, puțină miere și chili (opțional).

Pentru menținerea valorilor nutriționale la nivel optim, vom pregăti sosul chutney în vasele  Zepter Masterpiece Cookware. După cum știți deja, prepararea hranei în vasele Zepter nu necesită adaos de ulei, grăsimi sau apă, ceea ce înseamnă că ingredientele își păstrează nutritive intacte. Mulțumită aliajului metalic din oțel inoxidabil 316-L din care sunt fabricate toate vasele noastre, nu riscăm emiterea de substanțe toxice în timpul procesului de gătire.

INGREDIENTE

  • 500 g mango
  • 70 g ceapă
  • 50 g portocale
  • 70 g mere
  • 50 g roșii
  • Chili (opțional)
  • Honey (opțional)

MOD DE PREPARARE

  • Tocați ingredientele cubulețe și împreună cu mierea și chili adăugați-le în vasul caserolă Zepter Z-2030-SC, ideal pentru pregătirea sosurilor.
  • Porniți sursa de căldură la foc mic (plita cu inducție la 90°C) și gătiți timp de 20 minute.
  • Pentru pregătirea sosului și amestecarea ingredientelor folosiți robotul de bucătărie MixSy.

 

Chef Petra Gerić

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *