Ce faci când… trebuie să găseşti o soluţie rapidă pentru cearcăne

Frumuseţea înseamnă înainte de toate soluţii. Iar uneori acestea trebuie să fie rapide şi să rezolve anumite neajunsuri în regim de urgenţă. Aici intervine adevărata provocare pentru cosmeticele de ultimă generaţie, aşa cum sunt cele din portofoliul Zepter. Pentru că filosofia noastră se bazează pe eficienţă şi pe rezultate concrete, îţi propunem să descoperi începând de luna aceasta seria de articole “Ce faci când…”, axate pe soluţii care răspund unor nevoi stringente şi des întâlnite. Începem cu una dintre cele mai presante: cearcănele.

Cu toţii trăim în acelaşi ritm care favorizează hiper-activitatea şi nu de puţine ori ne surprindem glorificând orele puţine de somn şi lista lungă de task-uri îngrămădite într-o zi. Iar cum vara zilele lungi şi nopţile calde invită la o viaţă socială intensă după orele de birou, somnul tinde să fie reportat pentru sezonul următor. Sau nu? Ştii deja că pentru a te simţi odihnită a doua zi ai nevoie de cel puţin şapte ore de somn, iar dacă faci parte din categoria celor care simt că pierd timpul dormind prea mult, îţi dezvăluim un amănunt care te va face să te gândeşti de două ori înainte de a face rabat de la odihnă: pielea nu se mai regenerează şi începe să se schimbe de la o zi la alta, fără să îţi dai seama. Primul semn al schimbării îl constituie cearcănele şi pungile de sub ochi. Explicaţia este simplă: fie micro-circulaţia din zona ochilor nu mai funcţionează cum trebuie, fie reţii apă în ţesuturi (vasele de sânge de sub ochi se dilată şi se umflă, devenind mai vizibile). Asta desigur, dacă luăm în considerare doar factorii pe care îi putem controla şi îi excludem pe cei de natură genetică sau care indică anumite afecţiuni medicale.

Ce faci când trebuie să găseşti o soluţie rapidă pentru cearcăne?

Mai precis, atunci când te trezeşti cu zona ochilor deshidratată, cenuşie şi uşor inflamată, iar în mai puţin de două ore trebuie să arăţi ca scoasă din cutie la o întâlnire de business. Un meniu cosmetic bine pus la punct, presărat cu câteva trucuri de îngrijire S.O.S, te salvează şi din această situaţie:

În zori:

  • O infuzie de ceai alb face adevărate minuni pentru cearcăne. Ceaiul alb este uşor diuretic şi facilitează eliminarea naturală a lichidelor reţinute în ţesuturi, în timp ce creşte nivelul de energie al organismului. Poţi consuma o jumătate de cană la primele ore ale dimineţii, urmând ca lichidul rămas să îl utilizezi pentru comprese. Îmbibă 3-4 dischete demachiante în ceai alb, lasă-le câteva minute la frigider şi aplică-le apoi pe pleoape. Funcţionează mai bine şi mai rapid decât orice alt truc cosmetic.

Înainte de micul dejun:

  • Aplică un tratament regenerator pentru zona ochilor într-un strat generos, aşa cum utilizezi o mască facială, şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute. Îţi recomandam crema delicată de îngrijire a ochilor La Danza, care încapsulează cele mai preţioase extracte naturale, vitamina E şi ceramide, pentru o acţiune concentrată pe reparare, calmare şi revitalizare. Efectul este imediat şi de durată. În restul timpului, poţi utiliza crema în mod normal, tapotând-o uşor cu ajutorul degetelor, însă este bine să ştii că în situaţii de urgenţă, formula îndeplineşte cu succes rolul unei măşti S.O.S pentru ochi. Pe lângă acţiunea regenerantă, crema La Danza Soft Touch Eye Care creşte semnificativ nivelul de hidratare, hrănind şi netezind în acelaşi timp pielea.

Cu câteva minute înainte de a pleca de acasă:

  • Foloseşte câteva picături din serul celular pentru ochi La Danza, pe pielea curată, având grijă ca mişcările să fie delicate şi să nu insişti, evitând astfel iritarea sau înroşirea zonei deja sensibile. De ce îţi recomandăm să utilizezi şi un serum pentru ochi înainte de crema obişnuită? Concentraţia serumului este mult mai mare decât cea a unei creme, iar textura acestuia este special concepută pentru a facilita absorbţia ingredientelor active în piele. Ca să înţelegi mai bine întregul proces, imaginează-ţi câteva sute de molecule de dimensiuni microscopice, care pătrund adânc în piele pentru a o stimula din interior. La Danza Cellular Eye Serum împiedică îmbătrânirea cauzată de stresul oxidativ, fortifică pielea, atenuează roşeaţa, elimină petele cenuşii din jurul ochilor şi îmbunătăţeşte textura pielii.
  • Ulterior, aplică crema La Danza Soft Touch Eye Care şi continuă cu ritualul de îngrijire al feţei/make-up.

Ce mai poţi face:

  • Optează pentru un mic dejun bogat în fructe şi legume care conţin vitamina A, dat fiind că unele cearcăne se datoarează carenţei de vitamine: portocale, pepene galben, mango, grepfruit, spanac, salată, ardei etc. Aparatul cu presare la rece More Juice Press este ideal pentru sucuri sănătoase, deoarece este capabil să extragă complet sucul fără a deteriora nutrienţii şi enzimele esenţiale.
  • Bea cât mai multă apă şi rezervă-ţi măcar 4-5 minute pentru exerciţii uşoare, fie că este vorba despre urcatul şi coborâtul scărilor sau despre câteva mişcări de stretching.

Descoperă cosmeticele Zepter de care pielea ta are nevoie vara aceasta în showroom-ul situat pe Blv. Unirii nr.70 şi online pe shop.zepter.ro.

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *