Ce culoare are sănătatea ta? Cum ne putem vindeca folosind puterea culorilor

Marea putere a culorilor în procesul de vindecare a corpului stă în faptul că ele ne ajută să ne ajutăm. Echlibrând mintea, corpul și sufletul, stimulează corpul să se vindece singur și să-și regăsească forța. Puterea culorilor există și este unul dintre cele mai firești lucruri din lume.

De la începutul secolelor, oamenii au folosit terapia prin culoare din prima zi de viață, fără s-o numească astfel și uneori fără măcar s-o conștientizeze. Puterea culorilor e peste tot și e imposibil să ne ascundem sau s-o ignorăm. Putem, în schimb, s-o folosim în favoarea noastră, înțelegându-i regulile de bază.

Ne simțim mai fericiți și mai energizați într-o zi cu soare și lumină naturală și ne considerăm meteosensibili pentru că zilele de toamnă gri ne trezesc o stare inexplicabilă de tristețe. Iernile lungi și cenușii ne dau o stare de epuizare psihică pe care o punem pe seama frigului, deși imediat cum se ivește o rază de soare devenim brusc bine-dispuși.

Albastrul mării ne face nostalgici și meditativi și ne încărcăm cu energie după o plimbare printr-o pădure proaspăt-înverzită. Ba chiar japonezii au consacrat și un termen științific: „Shinrin Yoku”, pe românește „baia de pădure”, metodă recunoscută în tratarea depresiilor și a afecțiunilor legate de stres.

Toate cele de mai sus nu sunt coincidențe, ci realitatea culorii în viețile noastre. Culorile vii, nuanțele pastelate ale florilor, verdele copacilor, marea, culoarea cerului, toate au influențat oamenii încă din cele mai vechi timpuri.

Colorterapia este una dintre cele mai vechi forme de vindecare folosite de om, iar cercetătorii din zilele noastre au reușit s-o exploreze și să-i canalizeze potențialul într-o formă științifică și dovedită. Dacă medicii chinezi din antichitate tratau bolile de stomac cu ajutorul culorii galbene, iar bolnavii de scarlatină erau sfătuiți să poarte eșarfe roșii, în ziua de azi ne este foarte clar cum acționează culorile și care este cea potrivită fiecărei afecțiuni în parte.

Când natura întâlnește știința

Firește că e minunat să ne bucurăm de verdele ierbii și că asta va face minuni pentru psihic și corp, dar putem folosi energia culorilor în tot timpul anului, în mod „țintit”, pentru a rezolva diferite afecțiuni pe care ne-am obișnuit să le tratăm cu medicamente sau cu proceduri complicate. Odată înțeleasă puterea culorilor, ele nu mai sunt doar elemente de fundal ale vieții, ci soluția facilă la multe probleme și suferințe.

S-a dovedit științific că o culoare nu are doar efect vizual asupra noastră – „Verdele mă relaxează pentru că e o culoare vie și proaspătă” – ci este absorbită automat în piele, mușchi și organe, provocând reacții chimice.

Practic joacă rol de „substanță” invizibilă care intră în reacție cu organele noastre interne și, în funcție de problemele pe care le avem, acționează pentru eliminarea cauzei.

Dincolo de faptul că nu are contraindicații, aceasta e forța colorterapiei: țintește cauzele profunde ale bolii, nu doar simptomele. Ne simțim lipsiți de vlagă într-o zi ploioasă și întunecată, dar dacă rezerva de energie a organismului e aproape secată de un stil de viață alert, stresant și epuizant, o zi cu soare nu va ameliora starea decât la suprafață. În schimb, folosirea culorii în scop terapeutic și țintit va crește imunitatea și vitalitatea organismului și, automat, capacitatea de a face față unui stil de viață stresant. Cauza, nu simptomele.

Cum tratăm?

Dispozitivul Bioptron a fost creat de oamenii de știință elvețieni în 1988 și are la bază  o cercetare științifică laureată cu premiul Nobel. Practic, Bioptron emulează lumina produsă natural de Soare – fără încălzire sau radiații UV – pentru a stimula regenerarea celulelor. Când aplicăm și unul dintre cele șapte filtre de culoare, aparatul acționează pe frecvența de energie corespunzătoare unuia dintre cele șapte puncte ale corpului, numite chakre. Acestea sunt inima, vârful capului, fruntea, gâtul, plexul solar, zona sacrală și zona bazală.

Cel mai simplu mod de a vizualiza chakrele este gândindu-ne la un set de baterii goale sau pline. Când ele sunt goale, și energia organelor din punctul respectiv este mai mică și apar probleme de sănătate. Când sunt pline, organismul este într-un echilibru. Acesta este scopul terapiei Bioptron cu filtre de culoare: să mențină încărcate bateriile organismului.

Poți afla mai multe despre Bioptron de la unul dintre reprezentanții noștri și îl poți pune la încercare chiar astăzi.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *