Cartofi dulci la cuptor cu sos picant de iaurt și mentă

Dulce și picant, combinația perfectă! Altfel spus, cartofi dulci cu sos de iaurt picant și mentă proaspătă. Dacă ești un fan al aromelor explozive, pur și simplu vei adora acest preparat!

Vedeta acestei rețete este, bineînțeles, cartoful dulce. O legumă rădăcinoasă incredibil de sănătoasă, plină ochi de vitamina B6, esențială pentru sănătatea inimii și vitamina C, care ne întărește sistemul imunitar și acționează precum un antioxidant asupra organismului nostru. Cartoful dulce nu duce lipsă nici de vitamina A și E, potasiu și magneziu, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru dieta sezonului de iarnă.

Așa cum v-am obișnuit, vom pregăti această rețetă în vasele Zepter Masterpiece Cookware, care permit prepararea hranei la temperaturi joase, fără adaos de apă, ulei și alte grăsimi în timpul procesului de gătire. Fiecare vas este fabricat din aliajul metalic superior 316-L din oțel inoxidabil, care nu emite substanțe toxice.

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi dulci
  • ulei de măsline
  • 400ml iaurt grecesc
  • 1 ardei iute
  • coaja de la 1/2 de lămâie
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • sare Himalaya
  • 2 linguri de susan prăjit
  • 1 mână de mentă proaspătă

MOD DE PREPARARE

  • Încălziți cuptorul la 200°C
  • Tăiați cartofii dulci în bucăți mari (fără să îi curățați de coajă).

  • Introduceți cartofii la cuptor timp de 40 de minute. Întoarceți tava invers pentru a vă asigura că toți cartofii se coc uniform.
  • Tocați ardeiul iute. Radeți coaja de la o jumătate de lămâie și apoi stoarceți sucul.
  • Amestecați ardeiul tocat, coaja de lămâie și sucul împreună cu un vârf de sare și câteva picături de ulei. Adăugați amestecul obținut în iaurt.
  • Pe o farfurie de porțelan Royal Gold Bordeaux așezați mai întâi sosul de iaurt și peste sos cartofii dulci. Asezonați cu susan prăjit, câteva frunze de mentă proaspătă și ardeiul mărunțit.
  • La final adăugați câteva picături de ulei de măsline.
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *