CARACATIȚĂ ÎNĂBUȘITĂ LA CAPAC

Fiecare țară din lume are propriile sale obiceiuri de Crăciun. Bucatele pregătite pentru masa de Crăciun diferă de la o țară la alta și este adesea legată de tradiție, obiceiurile locale sau de credințele religioase. Principalele feluri de mâncare includ de obicei preparate din carne friptă – curcan, gâscă sau porc.

Ați pregătit vreodata masa de Crăciun cu pește și alte fructe de mare?

 

De exemplu, pentru Sărbătoarea Celor-Șapte-Pești, care  este o tradiție italiană-americană din Ajunul Crăciunului, se gătesc de obicei 7 preparate diferite din fructe de mare. Aceasta face parte din tradiția romano-catolică și are un simbolism specific, numărul șapte fiind cel mai repetat număr din Biblie, iar potrivit unei teorii, el ar reprezenta deplinătatea sau perfecțiunea divină. De asemenea, Ajunul Crăciunului este totodată și o zi de post și, de obicei, în această perioadă, oamenii nu consumă carne sau grăsimi animale. În loc de carne, oamenii consumă adesea pește prăjit în ulei, însă alimentele preparate în ulei nu sunt o opțiune sănătoasă pentru nicio masă. Așadar, ce putem face?

Zepter are o misiune globală: O viață mai bună. O viață îndelungată. Folosind vasul superior și capacul cu termocontrol, veți prepara alimentele la temperaturi joase, fără să adăugați apă, ulei sau grăsimi, menținând astfel nutrienții naturali ai acestora. Procesul unic de gătit Zepter garantează pregătirea sănătoasă a alimentelor.

Bucurați-vă de această rețetă pe care am pregătit-o pentru dvs.!
Ingrediente (pentru 4 porții):
Vas Z-2850B

  • 1 caracatiță mai mare de 3 kg sau 4 mai mici, de câte 600-800g fiecare
    • 1 kg de cartofi noi
    • 1 căpățână de usturoi
    • 500 g de morcovi
    • 200 g de ceapă roșie sau ceapă obișnuită
    • Ulei de măsline
    • 1 legătură de pătrunjel
    • 1 crenguță de rozmarin
    • 3 frunze de dafin
    • Piper, după gust

Mod de preparare:

– Așezați caracatița în vasul rece, fără a adăuga grăsime sau apă.
– Tocați ceapa în bucăți mari și adăugați-o împreună cu cățeii întregi de usturoi, peste caracatiță.
– Presărați frunzele de rozmarin și de dafin.
– Acoperiți și setați temperatura la foc mediu (160 ° C) timp de 5 minute.
– Reduceți focul/temperatura  (90 ° C) pentru încă 90 – 120 de minute (în funcție de mărimea caracatiței).
– Când caracatița este aproape gata, adăugați cartofii noi (cartofi mici, întregi) împreună cu morcovii tăiați felii. Acoperiți vasul și lăsați preparatul să se gătească la temperatură joasă timp de încă 30 de minute.
– La final, asezonați cu pătrunjel proaspăt tocat, piper și ulei de măsline.

Bon Appétit!

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *