Bonito cu mangold

Somonul, păstrăvul și tilapia, supranumit și peștele Sfântului Petru, se numără probabil printre cele mai încercate și favorite specii de pește din bucătăria pescărească. Ce-ar fi, însă, dacă astăzi ați încerca ceva diferit, care să adauge un pic de varietate la preparatele dumneavoastră din pește?

Peștele Bonito este o specie de pește de lungime medie ce face parte din familia tonului și, asemenea tonului, este un pește solid și închis la culoare. Peștele Bonito este foarte bogat în acizi grași Omega 3 și o sursă incredibilă de proteine, vitamina B3, B12, D și A, precum și de calciu, fier, zinc și potasiu. Nu vă lăsați păcăliți de sintagma „acizi grași“! Acizii grași Omega 3 sunt esențiali pentru menținerea sănătății cardiovasculare și joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar și dezvoltarea unui corp puternic. Din aceste considerente, introducerea peștelui în dieta dumneavoastră, de câteva ori pe săptămână, este cât se poate de binevenită!

Astăzi v-am pregătit o rețetă pe măsura bucătăriei adriatice: pește bonito cu garnitură de mangold și cartofi. Așa cum v-am obișnuit cu toate rețetele noastre, vom pregăti totul în vasele Masterpiece Cookware de la Zepter, care ne vor permite să gătim peștele și cartofii la temperaturi joase, fără a mai fi nevoiți să adăugăm apă sau grăsimi. Rezultatul? O masă plină de nutrienți, fără substanțe toxice produse în timpul procesului de gătire.

 

INGREDIENTE

  • 2 pești bonito
  • 1kg de cartofi
  • 2 legături de mangold
  • 20 roșii cherry
  • 10 ridichii
  • piper
  • ulei de măsline extravirgin

MOD DE PREPARARE

  • Așezați cartofii tăiați cubulețe în Vasul Zepter Z-2015 și porniți sursa de căldură la foc mic/temperatură joasă (90°C pentru plita cu inducție). Gătiți timp de 20 de minute fără să adăugați apă în vas.
  • Opriți sursa de căldură și adăugați frunzele de mangold. Stropiți deasupra cu puțin ulei de măsline.
  • Mutați vasul de pe sursa de căldură pentru a permite mangoldului să se gătească.
  • După ce ați tăiat peștele file, adăugați-l în Vasul de frigere cu capac Z-FP2420-SC alături de roșiile cherry și ridichii și gătiți timp de 2 minute la foc mediu (160°C pentru plita cu inducție).
  • Reduceți sursa de căldură la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și continuați gătirea pentru încă 15 minute.
  • Opriți sursa de căldură, condimentați cu piper și adăugați puțin ulei de măsline.
  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți preparatul în farfuriile de porțelan Rio.

Sfatul bucătarului: În cazul în care peștele bonito este indisponibil în perscăriile dvs. locale, puteți să-l înlocuiți cu ton!

 

Buon appetito!

Chef Petra Gerić

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *