Biban de mare cu legume

Bibanul de mare european cunoscut și sub numele de Branzini este favoritul bucătarilor, Chefi de restaurante, si extrem de solicitat. Atunci când este gătit în mod corect, acest pește are un gust untos, o textură netedă și mătăsoasă și solzi mari și moi. O singură porție conține foarte puține calorii și este în același timp o sursă de proteine, seleniu și acizi grași esențiali Omega 3.

Video aici

Ingrediente (4 porții):

  • Biban de mare 1 kg
  • Roșii cherry, 1 ciorchine
  • Măsline 100g
  • Dovleac 100g
  • Broccoli 100g
  • Conopidă 100g
  • Usturoi, 2 căpățâni
  • Ierburi proaspete d, o legătură de 100g
  • Ulei de măsline

Așezați bibanul întreg pe tocătorul Felix de la Zepter, fără să-i îndepărtați pielea și umpleți peștele cu usturoiul și ierburile proaspete.

Apoi, mutați peștele în vasul Masterpiece Grill Z-V3025Z, rece, fără să adăugați niciun pic de ulei sau de apă. Adăugați restul legumelor și acoperiți vasul cu capacul cu termocontrol. După ce porniți sursa de căldură (aragazul sau plita cu inducție de la Zepter) gătiți bibanul cu legumele în felul următor:

– 5 minute la temperatură medie sau 160° C la plita cu inducție

– încă 15 minute la temperatură joasă sau 90° C la plita cu inducție

 

După ce peștele este gata, tăiați-l file și serviți-l împreună cu legumele pe platoul oval Rio Black, adăugând deasupra un strop de ulei de măsline.

 

Datorită aliajului metalic superior 316L, tehnologiei avansate și designului său inovator, Masterpiece Cookware permite gătirea fără apă și frigerea fără grăsimi.

Astfel, mâncărurile dumneavoastră vor fi mai sănătoase și mai gustoase, deoarece își păstrează aromele și savoarea naturale, precum și valorile nutriționale și biologice (vitaminele, mineralele, proteinele, oligoelementele micro și macro), vor avea mai puține calorii și nu vor conține substanțe periculoase.

Cu ajutorul sistemului cu circuit închis Masterpiece Cookware nu veți mai face risipă de ingrediente, energie și bani și cel mai important, vă veți proteja sănătatea!

 

Chef Petra Gerić

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *