ARTZEPT Editia 2018

A 15-a ediție  a Concursului Internațional de Design

Edițiile precedente ale concursului Artzept au fost definite tematic, iar concurenții au fost liberi să aleagă materialele și metodele. În acest an, tema ANYTHING CAN GLOW este deschisă, nestructurată, iar designerii au libertatea să decidă  conținutul, în timp ce materialul – LED (diode emițătoare de lumină), care poate fi montat în diverse contexte artistice, obiecte și materiale de uz casnic (lemn, sticlă, cauciuc, poliester și diverse materiale compozite) – este o cerință stabilită.

LED-urile au fost alese ca punctul central al expresiei artistice, reprezentând sensibilitatea hi-tech contemporană încorporată atât în ​​prezent, cât și în viitor, dar și pentru că efectul strălucirii pătrunde în lumea modernă, în timp ce importanța rolului său în artă precum și în tehnicile multimediale contemporane este incontestabilă. Alegerea LED-ului nu implică neapărat proiectarea unui obiect de iluminat, ci mai degrabă încorporarea acestuia în diferite articole de uz casnic utile unde nu s-ar fi găsit în mod obișnuit.
Designerii din întreaga lume sunt de așteptați să propună modalități interesante și estetice acceptabile pentru a utiliza cât mai bine această sursă de lumină modernă și eficientă …

Lăsați-vă imaginația și mai presus de toate, percepția și flexibilitatea iluminării să explodeze! Ceea ce așteptăm de la dvs. sunt atât idei creative, cât și soluții practice și funcționale.

Avem încredere în spiritul dumneavoastră creativ și în viziune. Singura limită este sinergia frumuseții și a funcționalității!     Un juriu de experți desemnat de Zepter International va selecta cele mai de succes lucrări pe această temă.

Înregistrările sunt așteptate până cel mai târziu în data de 1 octombrie 2018 numai în format electronic, la următoarele adrese de e-mail: slowstar@ptt.rs și pressoffice@zepteritaly.com, prin wetransfer sau orice alt sistem de transfer de date.

Filantropul Madlena Zepter a stabilit acest premiu în 2004 și de atunci Artzept a crescut de la an la an, fiind considerat astăzi unul dintre cele mai apreciate premii de design din lume. În fiecare an, doamna Zepter definește o temă de concurs, iar un juriu alcătuit din artiști și critici renumiți judecă munca participanților. În acest an, câștigătorii vor fi selectați de un juriu de specialitate alcătuit din unii dintre cei mai renumiți artiști de artă: istoricul de artă și criticul Gordana Biba Markovic, directorul de artă Carlo Magnoli și designerul industrial Prof. Kosta Krsmanovic.

Concursul este deschis tinerilor talentați din întreaga lume și își propune să stimuleze creativitatea și să aprindă idei noi, precum și să susțină designeri excepțional de talentați. Misiunea Zepter în lume este să aducă calitate vieții prin produsele premium pe care le comercializează.

În acest an, lucrarea de artă câștigătoare va primi un premiu de 10.000 €, al doilea premiu va fi consta în produse Zepter în valoare de 4.000 €, iar cel de-al treilea premiu în valoare de 3.000 € , în produse Zepter.

Detalii suplimentare și condiții de participare găsiți pe pagina concursului.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *