Antricot de vită cu garnitură de orez negru și ardei tricolor

Antricotul de vită poate reprezenta cina ideală pentru o seară romantică sau orice altă ocazie specială, care necesită o masă deosebită.

De regulă, carnea roșie are o reputație proastă în domeniul sănătății, însă, consumată din când în când și cu moderație ea este o sursă incredibilă de proteine, seleniu, zinc, fosfor, fier și vitamina B.

Pentru rețeta de astăzi am decis să servim friptura alături de 2 garnituri, ambele la fel de colorate și de bogate în nutrienți: prima garnitură de ardei gras tricolor, iar ce-a de-a doua de orez negru cu porumb, ceapă verde și avocado. Ca regulă generală, atunci când vă alegeți ingredientele, rețineți că cele mai colorate sunt de obicei și cele mai sănătoase. Orezul negru este mult mai bogat în nutrienți decât cel alb, iar legumele colorate sunt o sursă fantastică de micronutrienți.

Bineînțeles, pentru a menține beneficiile salutare ale ingredientelor noastre, vom pregăti totul în vasele Zepter Masterpiece Cookware. Aliajul metalic din oțel inoxidabil 316-L și tehnologia URA ne permit gătirea la temperaturi joase fără să ne facem griji că alimentele se vor lipi de fundul vasului. Mulțumită acestui lucru, putem să gătim fără să adăugăm ulei, apă (în cazul alimentelor care conțin deja apă) sau alte grăsimi în vas în timpul procesului de gătire.

INGREDIENTE

  • 4-6 cotlete de vită

Pentru marinată

  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • ½ linguriță usturoi praf
  • 1 linguriță ceapă praf
  • ½ linguriță chimen
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • ½ linguriță piper
  • 30 ml ulei de măsline

Pentru garnitura de orez

  • 200 g orez negru
  • 200 g porumb fiert
  • 1 avocado
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguri pesto
  • zeama de la ½ lămâie
  • piper

Pentru garnitura de ardei

  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapă
  • piper

MOD DE PREPARARE

Pentru garnitura de orez

  • Adăugați orezul în vasul caserolă Zepter Z-2015 împreună cu 400 ml de apă purificată de la AqueenaPro sau Edel Wasser.
  • Folosind sistemul de gătit la abur Zepter Masterpiece Cookware și setul de accesorii Z-3AC (răzătoare, spatulă și inel de reducție) pe care îl așezați deasupra vasului, adăugați porumbul. Acoperiți și gătiți porumbul la abur, la foc moderat (120°C pentru plita cu inducție) timp de 2 minute. Apoi reduceți temperatura la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și gătiți pentru încă 20 minute. Mutați vasul de pe sursa de căldură și lăsați-l să se odihnească, acoperit, timp de alte 10 minute.
  • Puneți orezul fiert în bolul pentru servit din setul de porțelan Black & White. Curățați boabele de porumb de pe știulete și amestecați-le împreună cu orezul, ceapa verde tocată și avocado.
  • Asezonați cu pesto, zeamă de lămâie și piper. Amestecați bine până când aromele se întrepătrund.

Pentru garnitura de ardei

  • Feliați ardeii și ceapa julien apoi adăugați-le în vasul grill Zepter Quadra Z-Q1918-SC, fără să adăugați apă sau ulei. Acoperiți și gătiți la foc moderat (120°C pentru plita cu inducție) timp de 2 minute, apoi reduceți temperatura la foc mic (90°C pentru plita cu inducție). Ridicați capacul și gătiți timp de încă 5 minute, amestecând frecvent.
  • Mutați vasul de pe sursa de căldură, turnați ulei de măsline deasupra și asezonați cu microplante.

Pentru antricot

  • Amestecați ingredientele necesare pentru marinată.
  • Feliați carnea de vită în bucăți de 3 cm grosime pe care le ungeți apoi cu marinată. Puneți carnea într-un recipient VacSy suficient de încăpător și lăsați carnea la frigider timp de 1-2 ore sau chiar și peste noapte.
  • Scoateți carnea din frigider cu o oră înainte de gătirea propriu-zisă.
  • Așezați bucățile de carne în vasul grill Zepter Z-1918-SC și gătiți la foc moderat (120°C pentru plita cu inducție) timp de 3 minute pe o parte. Apoi întoarceți carnea, reduceți temperatura la foc mic (90°C pentru plita cu inducție) și gătiți pentru încă 5 minute cu vasul acoperit.
  • Mutați carnea din vas și lăsați-o să se odihnească vreme de 5-10 minute înainte de a o tăia felii subțiri.
  • Condimentați carnea cu sos pesto.
  • Pentru un plus de eleganță și savoare serviți antricotul alături de garnitura de ardei sotați și orez negru în frumoasele farfurii de porțelan Black & White.
Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *